Kanada'nın Çağla'sı

Düzenleyen:
Kanada'nın Çağla'sı

SPOR Haberleri

Dünyaca ünlü raketin hikâyesi Çağla Büyükakçay’ı andırıyor. Bizde olduğu gibi tenisçi zor yetişiyor ülkesinde, başarılarıyla kortlara ilgiyi artırıyor

Murad TAMER

TEB BNP Paribas Tennis Stars Series etkinliği için Türkiye’ye gelen dünyaca ünlü tenisçi Eugenie Bouchard ile konuşma fırsatı bulduk. Ankara Arena’da gerçekleştirilen, Avustralyalı efsane Past Cash, Marsel İlhan ve Çağla Büyükakçay ile birlikte yer aldığı şovun öncesinde sorularımızı cevapladı Kanadalı ünlü raket. Hikâyesi milli tenisçimiz Çağla Büyükakçay’ınki ile benzerlikler taşıyor. Türkiye’de nasıl bir numaralı spor futbolsa, Kanada’da ise buz hokeyi. Tıpkı bizde olduğu gibi Kuzey Amerika’daki bu soğuk ülkede de geleneksel toplu sporlar popüler ve bireysel sporcu yetiştirme sıkıntısı çekiliyor. Bu durumu hatırlattığımızda WTA listesinin ilk 100’ünde yer alan tek Kanadalı olan Bouchard’ın sözleri şöyle oldu; “Bu problem hakkında sık sık sorular geliyor. Kanada’da maalesef bu sıkıntı var. Ülkemde en popüler spor buz hokeyi. Hatta bana çoğu zaman, ‘Kanadalısın, nasıl oldu da tenisçi oldun?’ gibi sorular bile geliyor. Ben Kanadalı olmama rağmen soğuk iklimi sevmiyorum. Herhalde bu yüzden. Tabii en önemli etken ise ailemin bana küçük yaştan itibaren destek vermesiydi. Daha sonra çevremden yetenekli olduğum şeklinde sözleri sıkça duymaya başladım ve tenisten kopmadım.”
-2016 sezonu nasıldı senin için?
“Zor bir sezon oldu. İnişli çıkışlı bir süreç yaşandı benim adıma. WTA listesinde 5. sıraya yükseldim daha sonra 50’nci sıraya geriledim. Sanki 1000 sıra düşmüş gibi hissettim ilk başlarda. Aslında dünyada herhangi bir sektörde bile ilk 50 içinde olsanız bu büyük bir başarıdır. Duruma bu açıdan bakmak gerekiyor. Maalesef medyanın ve insanların baskısı da sizi etkiliyor.  İlk başlarda bununla başa çıkmak zor oldu. Benim için 2016 zor bir sezondu ama tenis ve yaşam hakkında çok şey öğrendim ve tecrübe kazandım. Önümde de uzun bir yol olduğunu düşünüyorum”
-Türkiye’ye davet edildiğinde neler hissettin?
“Daha önce Türkiye’de hiç bulunmamıştım ama İstanbul’da 2011 ve 2013 arasında düzenlenen WTA Finalleri’ni takip etmiştim. Organizasyona katılanlardan ve çevremden Türkiye’de düzenlenen etkinliğin ne kadar harika olduğunu duymuştum. Ayrıca seyircinin de çok ilgili ve tutkulu olduğunu da duymuştum... Çağla ile daha önce Malezya’da karşılaşmıştım. Organizasyon için biletlerin tükendiğini de öğrendim. Dolayısıyla davet edildiğimde çok mutlu oldum ve heyecanlandım. Umarım Türkiye’deki bu tenis atılımı devam eder çünkü görünüyor ki insanlar Türkiye’de tenisi çok seviyor.

Kanada'nın Çağla'sı

Skor eşitlendi
Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Eugenie Bouchard ile mart ayında Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da düzenlenen WTA turnuvasında karşılaşmıştı. O maçı Bouchard 6-1 ve 6-4’lük setlerle 2-0 kazanmıştı. Pazar günü düzenlenen TEB BNP Paribas Tennis Stars Series’te tekrar karşılaşan ikilinin mücadelesinde gülen isim bu defa Çağla olmuştu. Rakibini 6-2, 3-6 ve 7-3’lük setlerle mağlup eden milli tenisçi rövanşı da almış oldu.                      

Serena’ya hayran
Kadınlar tenisinde Kanadalı Eugenie Bouchard’ın en beğendiği isim Serena Williams... ABD’li tenisçinin kırılması çok zor rekorlara imza attığını belirten Bouchard, “Serena başarılarıyla tenis dünyasını domine etti. Onun rekorlarının kırılmasının çok zor olduğunu düşünüyorum. Üstelik hâlâ 1 numara ve sıkı oynamaya da devam ediyor. Onun gibi birinin tenis dünyasına bir kez daha gelmesi zor gözüküyor” diyerek ABD’li meslektaşına övgülerde bulundu.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...