'Yenikapı ruhunun tekrar yaşanacağını düşünüyoruz'

Düzenleyen:
'Yenikapı ruhunun tekrar yaşanacağını düşünüyoruz'

SPOR Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, ''15 Temmuz gerçekten çok önemli geceydi ve koşu onun yaşandığı yerden start alacak. Orada yaşananları hem unutmamamız hem de unutturmamamız lazım. '15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz' sloganıyla yola çıktık" dedi.

Özbayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İBB Spor AŞ tarafından organize edilen maratonun bu yıl farklı anlamlar taşıdığını belirterek, "Yenikapı ruhunun tekrar yaşanacağını düşünüyoruz. Aldığımız mesajlar bu doğrultuda. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden tüm vatandaşlarımızın akın edeceğini düşünüyoruz. 15 Temmuz gerçekten çok önemli geceydi ve koşu onun yaşandığı yerden start alacak." dedi.

Geçmiş yıllarda halk koşusu olarak yaptıkları organizasyonu bu yıl "Kahramanlar Koşusu" adı altında gerçekleştireceklerini kaydeden Özbayraktar, "Bütün vatandaşlarımızın, İstanbulluların ay-yıldızlı tişörtleriyle, bayraklarıyla gelmesini bekliyoruz. Koşmayabilirler ama parkur güzergahı boyunca bu organizasyonu desteklemeye ve birlikte olmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

- "Yaşananları unutmamamız ve unutturmamamız lazım"

Vodafone 38. İstanbul Maratonu'nda ayrıca bu yıl 15 Temmuz şehitleri için koşacaklarını hatırlatan İsmail Özbayraktar, şöyle devam etti:
"Böyle bir sloganımız var. Böyle bir mesaj veriyoruz. Bu seneki organizasyonlarımız 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün hemen önünden start alıyor. Bastığı yerleri toprak diyerek geçmeyen bir milletiz. İstiklal Marşımızda da var, yüreğimizde de var. Oradan geçerken bu duygu ve düşüncelerle geçmemiz lazım. Orada yaşananları hem unutmamamız hem de unutturmamamız lazım. '15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz' sloganıyla yola çıktık."
Son yıllarda "İstanbul aşkına koş" mesajları olduğunu vurgulayan Özbayraktar, "Bu sene bu sloganı 'Türkiye aşkına, şehitler aşkına' diye düzenledik. O şekilde çıkıyoruz. Şu an çipli koşucuların kayıtlarını 24 bin seviyesinde durdurduk. Sadece 11-12 Kasım'da maraton fuarımız var. Bu fuara gelen vatandaşlarımız herhangi bir STK'ya bağış yaparlarsa, 3 bin kişilik kota var, ondan yararlanabilecekler." ifadelerini kullandı.

Halkın katılacağı koşu için kayıtların devam ettiğini anlatan Özbayraktar, "Halk koşusunu 'Kahramanlar Koşusu' diye adlandırdık. 15 Temmuz gecesinde bu milletin ve vatanın sahipsiz olmadığını gösteren halka ithafen 'Kahramanlar Koşusu' diye adlandırdık." değerlendirmesinde bulundu.

- "Eksiğimiz yok, fazlamız var"

Yarışa katılacak elit atletlerin olduğunu belirten İsmail Özbayraktar, "2014'te yapılan düzenlemelerle 2017 yılına kadar altın kategoride koşulma şansını yakaladık. Bunun için 8 farklı ülkeden elit atletlerin olması gerekiyor. Bizde 40'a yakın sporcu var. Rekabetin olacağı, güzel yarışın yapılacağını düşünüyoruz. 40'a yakın elit Türk sporcumuz da yarışacak." diye konuştu.
Organizasyon olarak Londra, New York ve Berlin gibi dünyanın önemli maratonlarından aşağı seviyede bulunmadıklarını kaydeden Özbayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bir hedefimiz var. 2020 yılına kadar major maraton haline getirmek istiyoruz. Çipli koşucu sayımızı artırdığımız zaman eksiğimiz yok. Bazı şeylerde fazlamız bile var. Çipli koşucu eksiğimizi tamamlayacak işler yapmaya çalışıyoruz. Bunun için bölgesel organizasyonlar yapıyoruz. 15, 40 ve 8 kilometre koşularını çipli yapıyoruz. 7-8 kilometreyi koşan 10 kilometreyi de rahatlıkla koşabilir. 10 kilometre çeyrek maraton olarak geçiyor. Bazı formüller geliştirdik. Çipli koşucularımızın artacağını düşünüyoruz. Türk koşucularda ciddi bir artış var."

- "Tatil paketi formatını oturtmaya çalışıyoruz"

İsmail Özbayraktar, İstanbul'da koşabilmeyi ayrıcalıklı hale getirmek istediklerini ve farklı formatlar deneyeceklerini dile getirdi.
Vodafone 38. İstanbul Maratonu'nda koşan kişinin çıplak gözle İstanbul'u görebildiğini anlatan Özbayraktar, şunları kaydetti:
"Dünyanın başka yerinde böyle güzel bir şehir yok. Gelenler de farkında. Organizasyonu biraz daha turizme döndürmek istiyoruz. Bununla alakalı çalışmamız var. Buraya gelip hem maratonumuza katılıp, hem de Antalya'da 2-3 gün tatil yapılması şeklinde formatı oturtmaya çalışıyoruz. Bunu yaparsanız yabancı sayısını da artırmış olursunuz. Bu sene bu organizasyonun startını verdik. Seneye biraz daha farklılaştıracağız. İnşallah tüm Türkiye'yi kapsayan bir organizasyon yapacağız."
Maratonda birlik mesajı da vereceklerini belirten Özbayraktar, "Yurt dışından gelen misafirlerimiz olacak. Türkiye çok güçlü, çok güçlü hükümetimiz var. Güven de var." diye konuştu.
Organizasyon için 100 değişik ülkeden insanların geleceğini vurgulayan Özbayraktar, 150 ülkeye de kendi görüntülerinin gideceğini sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...