İsveç Futbolu'nun efsane ismi oğluyla birlikte dayak yedi!

Düzenleyen:
İsveç Futbolu'nun efsane ismi oğluyla birlikte dayak yedi!

SPOR Haberleri

İsveç'te Helsinborg'u çalıştıran Henrik Larsson, oğluyla birlikte uğradığı saldırının ardından görevi bıraktı.

İsveç, dünyanın en medeni ve şiddete başvurmayan ülkeleri arasında gösterildi. Ancak bu medeni ülkenin takımı Helsinborg'da menajer olarak çalışan İsveç'in efsane isim Henrik Larsson'un yaşadıkları, bu tezin tam tersini ortaya koydu. Takımlarının küme düşmesini hazmedemeyen maskeli fanatikler tarafından hem oğlu hem de kendisi saldırıya uğrayan Larsson, görevinden ayrıldığını duyurdu.

Olay dört gün önce Helsinborg'un Halmstad'a yenilerek küme düşmesinin ardından gerçekleşti. Maçın bitiş düdüğü ile birlikte sahaya dalan fanatikler, Henrik Larsson ve Helsinborg takımında futbol kariyerine devam eden 19 yaşındaki oğlu Jordan'a saldırdı. Aldığı darbeler sonrası yüzü şişen 45 yaşındaki futbol adamı, yaşananların kabul edilemez olduğunu belirterek bugün Helsinborg'daki menajerlik görevinden istifa etti. Henrik Larsson ile üzerinden forması çıkarılan ve darp edilen Jordan Larsson'un daha büyük hasar görmesini araya giren güvenlik görevlileri engelledi.

İSVEÇ'İN IBRAHIMOVIC'TEN ÖNCEKİ EFSANESİ

Henrik Larsson 20 Eylül 1971 tarihinde Helsingborg'da doğdu. Futbola da şehrin takımı Högaborg'da başlayan Larsson, yetenekleri ile kısa sürede dikkat çekti. Profesyonel hayata da bu takımda başlayan Larsson daha sonra aynı şehrin takımı Helsingborg'a transfer oldu. 1993'de Helsinborg'un Allsvenskan'a yükselmesinde takıma büyük katkıları oldu.

Buradan sonra Hollanda'nın Feyenoord takımına transfer olan Larsson, burada da 4 sezon oynadı ve İskoç takımı Celtic'e geçti. Oynadığı dönemde takımın unutulmaz oyuncularından biri olmayı başaran Larsson, burada 7 sezonda 4 şampiyonluk yaşadı ve İskoçya Premier Ligi'nde en çok gol atan oyuncu unvanını aldı. Daha sonra Kris Boyd'un kendi gol sayısını geçmesiyle en çok gol atan ikinci oyuncu unvanının sahibi oldu.

CELTIC'TEN SONRA BARCELONA İLE ANLAŞTI

Kariyerinin son dönemlerinde bir Avrupa Kupası kaldırmak isteyen Larsson, Celtic'den ayrıldı ve İspanyol kulüp Barcelona ile anlaştı. 2006 yılında Şampiyonlar Ligi'ni kazanarak hedefine ulaştıktan sonra sözleşmesinin sona ermesiyle ülkesine, eski takımı Helsingborg'a döndü. Helsingborg'a transferinin hemen ardından İsveç liginin tatil döneminde İngiliz kulübü Manchester United'da yarım sezon kiralık olarak oynadı ve 20 Ekim 2009'da Helsingborg'da futbolu bıraktı.

Henrik Larsson ayrıca eski adıyla UEFA Kupası günümüzdeki adıyla UEFA Avrupa Ligi organizasyonu tarihinde toplamda en fazla gol atan oyuncu unvanına sahiptir.

MİLLİ TAKIM

İsveç Millî Futbol Takımının eski kaptanı olan Larsson, millî takımla 3 Dünya Kupası ve 3 de Avrupa Şampiyonası'na katıldı. 2006 yılında millî takımı bıraktığını açıklamasının ardından 2008 yılında teknik direktör Lars Lagerbäck'ın ricası ile takıma tekrar dönmüş ve 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İsveç kadrosunda yerini almıştır. Millî takım formasıyla toplam 106 maça çıkan Larsson, 37 gol atmıştır.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...