FIBA Şampiyonlar Ligi'nde final imkansız değil

Düzenleyen:
FIBA Şampiyonlar Ligi'nde final imkansız değil

SPOR Haberleri

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde yaptığı 8 maçta 7 galibiyet elde eden Banvit, benzer başarıyı FIBA Şampiyonlar Ligi'nde de göstererek 6 maçın 5'ini kazandı - Banvit Sportif Direktörü Çataloluk: "Hedefe ulaşmak için elimizden geleni yapıyoruz." Basketbolda hem Türkiye hem de Avrupa Ligi'nde başarılı bir grafik çizen Banvit'in sportif direktörü Turgay Çataloluk, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde final oynamanın imkansız olmadığını ve bu hedef için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde 8 maçta 7 galibiyet elde eden Banvit, benzer başarıyı FIBA Şampiyonlar Ligi'nde de göstererek 6 maçın 5'ini kazandı.
Bu yıl FIBA tarafından ilki düzenlenen organizasyonda Bandırma temsilcisi, tek yenilgisini deplasmanda Yunanistan ekibi Aris'ten aldı. A Grubu'nun lideri AS Monaco'yu da Kara Ali Acar Spor Salonu'nda yenen Banvit, averajla 2. sırada bulunuyor.
Avrupa arenasında bugüne kadar oynadığı 103 karşılaşmada 58 galibiyet elde eden yeşil-turunculu ekip, yarın Danimarka temsilcisi Bakken Bears'ı konuk edecek

"Final imkansız değil"
Çataloluk, yaptığı açıklamada, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde en üst noktalara kadar gitmeye çalışacaklarını söyledi.
Önceliklerinin gruptan çıkarak gelecek takımlara göre pozisyon almak olduğunu belirten Çataloluk, "Görünen bir gerçek var ki, rotasyonumuz geniş değil. Dolayısıyla bu yolda bizi en çok etkileyecek konu sakatlıklar olacaktır. Sezon boyunca yaşanılması muhtemel sakatlıklar bizim belimizi büker." dedi.
Üç günde bir maç oynanan ve sürekli seyahat edilen bir sistemde dar rotasyona sahip takımların işinin kolay olmadığını vurgulayan Çataloluk, şunları kaydetti:
"Takım olarak sağlıklı kaldığımız sürece her türlü hedef için savaşırız. Bu sezon ilk kez organize edilen FIBA Şampiyonlar Ligi'nde elbette çok değerli takımlar bulunuyor. Ama şimdiden şampiyonluk adayı olarak görülecek dominant bir takım görmüyorum. Daha iyi konsantre olan ve sezon boyunca daha sağlıklı kalan takımlar turnuvanın sonunda da daha şanslı tarafa geçecekler. Final, hem bizim için hem de diğer Türk takımları için imkansız bir hedef değil. Biz de hedefe ulaşmak için elimizden geleni yapıyoruz."

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...