Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çalımbay’dan Aybaba’ya cevap

Düzenleyen:
Çalımbay’dan Aybaba’ya cevap

SPOR Haberleri

Süper Lig’in 14. haftasında Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Antalyaspor’da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Samet Aybaba’nın Antalyaspor lehine çalınan penaltılardan sonra hakem hatalarına değinmediği yönündeki açıklamalarına cevap verdi.

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, her hafta düzenlediği basın toplantısını Hasan Subaşı Tesisleri’nde gerçekleştirdi. Deneyimli teknik adam Çalımbay, Fenerbahçe maçında puan ya da puanlar almak istediklerini söyledi.

“İyi bir gidişatımız var”
Göreve başladıkları andan itibaren iyi bir gidişatlarının olduğunu ifade eden Teknik Direktör Rıza Çalımbay, “İyi gidişatımızı devre arasına kadar sürdürmek istiyoruz. Ligin ikinci yarısında çok zor maçlarımız var. İkinci yarıya Gaziantepspor ve Osmanlıspor deplasmanında başlayacağız. Bugüne kadar takımımın gösterdiği performanstan memnunum. Başakşehir maçında çok iyi mücadele ettik ve 2 golde attık. Hep 1-0 olan maçlardan sonra bu sefer 2 gol bulduk. Bana göre iyi bir maç oynadık. Genel olarak ben takımımdan memnumun” dedi.
 

“Fenerbahçe maçında puan ya da puanlar almak istiyoruz”
Fenerbahçe maçında iyi bir oyun ortaya koymak istediklerini ifade eden Çalımbay, “Fenerbahçe maçında Charles’in olmaması bizim için dezavantaj. İyi bir ritim yakalamıştı. Bulunduğumuz konum olarak bu maçı iyi bitirmek zorundayız. Takım ayıracak durumda değiliz. Sahamızda oynayacağımız Fenerbahçe maçında puan ya da puanlarla ayrılmalıyız. Zor bir maç olacak. Eski Fenerbahçe değil. 6 hafta önceki takım değil. Fenerbahçe maçında iyi bir oyun ortaya koymalıyız. Çok iyi şeyler yapacağımıza yürekten inanıyorum” diye konuştu.
 

“Ferhat’ta sorun yok”
Kaleci Ferhat’ın sakatlığının ciddi olmadığını belirten Rıza Çalımbay, “Ferhat’ın durumu bugün belli olacak. Küçük bir sakatlığı var doktorun söylediğine göre sorun yok” dedi.
 

“Daha iyi yerlere geleceğiz”
Ligde geldikleri konumun iyi olduğunu ancak daha fazla işlerinin olduğunu söyleyen Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İşimiz çok geldiğimiz yer iyi ama daha iyi yerlere geleceğiz. 3 hayati maç oynayacağız. Buradan ne kadar çok puan çıkarırsak bizim ikinci yarıda ki kaderimizi belirleyecek. Fenerbahçe maçından ne olursa olsun iyi bir şekilde ayrılmamız gerekiyor. İkinci yarıya en zor başlayacak takım biziz. Gaziantep ve Osmanlı maçını oynayacağız.”

“Samet abi öyle bir şey söylediyse onun bileceği durum, bir şey diyemem”
Samet Aybaba’nın geçtiğimiz günlerde Teknik Direktör Rıza Çalımbay’ın Antalyaspor lehine çalınan penaltılardan sonra hakem hatalarına değinmediği yönündeki açıklamalarına Rıza Çalımbay, “Samet abi öyle bir şey söylediyse onun bileceği bir şey diyemem. Benim geçen sezon Kasımpaşa da neler yaşadığımı bütün dünya biliyor. Herkes gördü. Bu sene de biliyorsunuz Beşiktaş maçından sonra kendi kendime söz verdim hakemlerle konuşmayacağım diye. Bir şey konuşulduğu zaman iki taraf için konuşulması lazım. Samet abiye benim saygım sonsuz. Benim takım kaptanlığımı yaptı. Benim büyüğümdür. Ben onun benimle ilgili kötü bir şey söyleyeceğine inanmıyorum. Söylemişse de Samet abinin kendi görüşü. Ben geçen sezon dünyada olmamış bir şey yaşadım. Hakem bizim maçımızda yaptığı hatalardan sonra hakemliği bıraktı. Biz birine bir şey söylüyorsak haklıysak söylüyoruz. Haksızsak söylemiyoruz. Ben 2 puanla Avrupa’ya gidemedim. 15 puan gitti Kasımpaşa’dayken. Buradayken de ben Beşiktaş maçında sadece bir faulle ilgili bir şey konuştum. Ben gerektiği yerde konuşurum. Gerekmediği yerde konuşmam ama geçen seneki benim başıma gelen başka birinin başına gelse belki daha farklı davranabilirlerdi. Biz yine de hakem arkadaşlarımıza saygımızı hiçbir zaman eksik etmedik. Onlara her zaman saygımızı gösterdik. Bütün hatalara rağmen. Birbirimiz hakkında konuşmanın fayda getireceğine inanmıyorum. Konuştukça haklıyken haksız duruma düşüyorum. Hakem arkadaşların bu hataları bilerek yaptıklarına inanmıyorum. Maalesef geçen sezon bütün hatalar beni buldu. Onun için geçen sezon canı o kadar yanan biri için mecbur konuşmak zorunda kalıyorsun. Bu sezon kendi kendime söz verdim artık hakem hatalarını konuşmayacağım” dedi.

“100’ün üzerinde oyuncu izledik”
Transfer çalışmalarının iyi gittiğini ifade eden deneyimli teknik adam Rıza Çalımbay konuşmasını şöyle tamamladı:
“100’ün üzerinde oyuncu izledik. Alacağımız 5 oyuncu olacak. Başkanla toplantılarımız oluyor. Yüz yüze görüştüğümüz oyuncular da oldu. Çok iyi şekilde çalışmalarımız devam ediyor etmeye de devam edecek. Hem yerli hem yabancı oyuncularla görüşüyoruz.”

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...