Bilic Fatih Terim'e mesaj gönderdi

Bilic Fatih Terim'e mesaj gönderdi

SPOR Haberleri

Beşiktaş'ın yeni hocası Bilic ilk kez basının karşısına çıktı. İşte Bilic'in UEFA'nın verdiği ceza, stat konusu, Fatih Terim, Almeida ve Fernandes hakkındaki yorumları...

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Slaven Bilic, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde basının karşısına çıktı. Futbol Direktörü Önder Özen ile birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bilic'in açıklamaları şöyle: Yeni sezon hazırlıklarımıza bir an evvel başlamak için sabırsızlanıyorum. Elimizdeki her türlü imkanı kullanarak başarıya ulaşmak istiyoruz." Beşiktaş taraftarı Hırvatistan'da, İngiltere'de İtalya'da her yerde tanınan bir grup. Bu enerjiyi birleştirmemiz gerekiyor. Sakin ve soğukkanlı kalarak saha içinde odaklanmayı yapabilmeliyiz. Ben Hırvatistan'ın güneyinde Split'te büyüdüm. Orada da benzer gelenekler vardır. Bu taraftar grubunun bizim için 12. adam, sürükleyici güç haline getirmeye çalışacağız."Rusya'da kötü geçen sezonun tüm sorumluluğunu alıyorum. Bir çok şey yanlış gitti orada. Daha iyi olmasını isterdim tabii ki. Yanlış olmasın, Beşiktaş'taki görevime heyecanla başlıyorum. Herhangi bir korku ya da endişe yaşamıyorum. Yarın başlayacak olan idmanlara çıkmak ve ilk maçıma çıkmak için özgüven taşıyorum.
Fatih Terim ile aramızda iyi bir ilişkimiz var. Onunla kahve içmişliğimiz de var. Kendisine büyük saygım vardır. Onun Galatasaray ile yaşadıkları ortada. Kendisini sadece Türkiye'de değil İtalya'da da kanıtlamış bir isim. Dostluğumuzda bir şey değişmedi. Onunla rakip olarak mücadele etmeye devam edeceğiz.
Türkiye - Hırvatistan maçı Türkler için çok iyi geçmişti. Bizim için ise dramatik anlar olmuştu. Arkadaşlarım da ailem de İngiltere'nin benim için çok önemli ve çalışmak istediğim bir yer olarak bilirler. Ancak zamanla Türk insanıyla ve Türkiye'yle sıcak ilişkiler oluştu. Şimdi de buradayım.
Prosinecki'nin Beşiktaş ile ilişkisi kesildikten sonra ben görüşmelere başladım. Kaleci antrenörü olarak çalıştığım Mrmic'in Beşiktaş'a getirmem mümkün olamazdı çünkü kendisi Hırvatistan Milli Takımı'nda çalışıyor. Burada oluşturduğum ekipten çok memnunum.
Mrmic ile sürekli temas halindeydim ve Beşiktaş ile ilgili bilgileri ondan aldım.
Stat durumunu fazla abartmamak lazım. Ben bu konuda endişeli değilim, taraftarımız da endişelenmesin. Biz hangi statta olursak olalım, taraftarlarımız o etkileyici atmosferi oluşturur.
Müziğe hala bir ilgim var. Gitarı bir kez çaldıktan sonra kolay kolay bırakamazsınız. Ancak özellikle milli takım hocalığından sonra bu tür sohbetlere girmemeye başladım. Bunları mümkün olduğu kadar engellemeye çalıştım. Uzun zamandır da uzak kaldım müzikten.
Buraya gelebilecek olası transferler arasında Hırvatlar da olabilir. Bunlarla ilgili Önder Özen ile konuşacağız ve herhangi elle tutulur bir sonuca ulaşırsak sizlere bildiririz. Yanımda oturan beyefendi (Önder Özen'den bahsediyor) buraya gelmemde önemli bir etken. Kendisini belki uzun zamandır tanımıyorum ama kendisine sonsuz bir saygım var. Benimle ilk irtibatı Önder Özen kurdu ve bütün plan projelerini anlattı.
Biz kendi aramızda genç oyuncuları kazandırılması konusunda konuşmalar yaptık. M.United örneğini verebilirim. Man'u her zaman büyük bir takımdı ama ne zamanki Beckham, Neville, Butt gibi altyapı oyuncuları alarak onları a takıma kaynaştırdı o zaman daha büyük bir takım oldu. Sürekli dışarıdan alarak bir takım olamazsınız. Ben kişisel olarak zaten genç oyuncuları severim ve desteklerim. Genç oyuncular performansları ile beni etkilerse onlara kapım her zaman açıktır.
UEFA'dan gelen cezayla ilgili "yazık" diyebilirim, karar böyle kalırsa tabi. Sahadan kazanılan bir başarının böyle kaybedilmesi yazık olur. Ancak karar böyle kalsa dahi bunun motivasyonumuzu engellemesine izin vermem.
Almeida çok iyi tanıdığım bir oyuncu. Almanya'dan çok iyi tanıdığım ve Türkiye'den çok iyi takip ettiğim bir oyuncu. Çok büyük potansiyele sahip. Fernandes ise "benim kulübüm" olan Everton'da oynadı, Valencia'da oynadı. Dünya klasında bir oyuncu.
Rusya'da bulunduğum dönemde orada Türkiye Ligi'nin canlı yayını olmadığı için takip edemedim ancak birkaç gün sonra özetleri izliyordum. Önder Özen ile görüştükten sonra geçen sezonki maçlardan bazılarını 90 dakika izledim. Takım yeteri kadar gol atmış ama çok da gol yemiş. Yukarılara oynayacaksanız o kadar çok gol yeme şansınız yok.
Önder Özen ise şu açıklamayı yaptı: Daha önce söylediğim isimlerle ilgili transfer çalışmaları devam ediyor. Slaven Bilic benim seçimim. Seçimime saygı gösteren yönetime teşekkür ediyorum çünkü benim seçimimin altına imza attılar. Bilic'in başarılı olması için elimden geleni yapacağım. Bundan ne kendisinin ne de sizlerin bir gram bile şüphesi olmasın.
Bilic'in de yapılacak transferlerle ilgili bilgisi var. Beşiktaş'ta bir karar mekanizması var. Karara gelene kadar 3 ayak var. Yönetim, teknik direktör ve futbol direktörü. Herkes kararın bir parçasıdır. Teknik adamlar da bu kararın önemli bir parçasıdır. Kararın içerisinde olacak Slaven Bilic.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...