Roman gibi

Roman gibi

SPOR Haberleri

Tudor’un yüzüne bakmadığı Hollandalı yıldız, “istenmeyen adam” iken Terim’in jokeri oldu. Ön libero, stoperden sonra santrfor oynadı ve golünü attı.

BURHAN CAN TERZİ

Hikâyemizin kahramanı Ryan Donk... Galatasaray’da 2015-16 sezonunun devre arasında Kasımpaşa’da büyük umutlarla transfer edilen Donk, sonrasında büyük tepkiler almış ve tarihin en kötü transferlerinden biri olarak gösterilmişti. 2016-17’de Real Betis’e kiralanan Hollandalı geçen sezonun başında ise kadro dışı bırakılmıştı. Dönemin teknik direktörü Igor Tudor tarafından “Asla kadroda olmayacaksın” sözlerini işiten tecrübeli futbolcu Fatih Terim’in gelişiyle âdeta küllerinden doğmuştu. Terim tarafından kritik maçlarda defansif orta saha görevini üstlenen Donk takımın emniyet kemeri olurken bu sezon da Lokomotiv maçında stoperde oynamıştı.

Terim’den ima
Donk son olarak Antalya deplasmanında santrfor olarak görev yaptı ve girdikten 2 dakika sonra golünü attı. Donk romanlara konu olacak bir süreç yaşadı. Ve kendi yetenekleri ve özelliklerinin yanı sıra çalıştığı teknik adamın da ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Stoperden santrfor yapan Terim, Antalya mücadelesinin ardından ikinci başkan Abdurrahim Albayrak’a da “Seni santrfor oynamaktan kurtardım” diyerek mesajını verdi. Ama Albayrak bu durumu “espri” olarak değerlendirdi.      

Genç Ozan üstüne koyuyor
Galatasaray’da Fatih Terim, Antalya deplasmanında 18’lik stoper Ozan Kabak’a yine 11’de görev verdi. Genç futbolcu maçın yıldızlarından biri olurken, büyük takdir topladı. Yüzde 88,7 pas isabetiyle oynayan Ozan Kabak 4 ikili mücadele kazanırken 4 hava topu mücadelesinin de 3’ünü kazandı. Genç savunmacı 6 defa da topu uzaklaştırdı.

Sezon rekorları
Galatasaray, Antalya deplasmanında birçok istatistikte sezonun en yüksek verilerine ulaştı. Toplamda 516 başarılı pasa ulaşan sarı-kırmızılılar yüzde 68 topa sahip olurken 35 de orta yaptı. Cimbom bu alanlarda sezon rekoru kırdı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...