İkinci Muhammed Ali: Khabib Nurmagomedov

İkinci Muhammed Ali: Khabib Nurmagomedov

SPOR Haberleri

İrlandalı McGregor’u yenerek karma dövüş sanatlarında hafif sıklet unvanını koruyan Dağıstanlı Nurmagomedov, son zamanların en çok konuşulan ismi...

Dağıstanlı Khabib Nurmagomedov, karma dövüş sanatları hafif sıklet unvan maçında İrlandalı Conor McGregor’u yenerek şampiyonluk kemerini korudu. 30 yaşındaki Avar Türkü Nurmagomedov’un galibiyeti, karşılaşma öncesi ve sonrası yaptığı açıklamalar, Müslüman dünyasında Muhammed Ali etkisi oluşturdu. Nurmagomedov’un müsabakayı kazanması ve sonrasında “Bana terörist dediler. Conor McGregor dinime, ülkeme, babama hakaret etti. Brooklyn’e geldi ve benim otobüsüme saldırdı. Kimse, bir diğerinin dinine, ülkesine hakaret edemez” şeklindeki ifadeleri, ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı verilen en iyi cevap olarak yorumlandı. Daily Mail “Dokuz yaşında ayıyla güreşen Nurmagomedov, pençeleriyle bu kez McGregor’u yaraladı” ifadelerini kullandı.

AYIYLA ANTRENMAN
Eski bir sporcu olan babası sayesinde küçük yaşlarda güreşle tanışarak spora başlayan Khabib Nurmagomedov’un 9 yaşındayken antrenmanlarını ayıyla güreşerek yapması sosyal medyada bir süre gündem oluşturmuştu. Nurmagomedov, eğitimi sırasında antrenmanlarını izlediği ve ilgi duyduğu karma dövüş sanatlarına 18 yaşından sonra başladı.

DÖVÜŞ KAYBETMEDİ
Khabib Nurmagomedov, profesyonel kariyerinde çıktığı 27 maçı da kazanma başarısı gösterdi. McGregor ile Nurmagomedov arasındaki mücadelenin bitmesiyle iki dövüşçü ve antrenörler arasında arbede yaşandı. Olaylara salonda bulunan güvenlik görevlileri ve Las Vegas polisi müdahale etti. Dağıstanlı dövüşçünün ekibinden üç kişi, polis tarafından
gözaltına alındı. Karşılaşmayı kazandıktan sonra ringin dışına çıkarak olaylara karışan Nurmagomedov’un kemerinin geri alınması gündeme geldi.

YENİ RAKİP GELSİN
Nurmagomedov, sosyal medyadan yaptığı açıklamayla da dikkat çekti. Karşılaşmanın ardından çıkan olaylar sebebiyle özür dileyen Nurmagomedov “Bana yeni rakipler, benden nefret eden yeni kişiler lazım. Size söylemiştim. Gerçekten beni yenebileceğini mi sandınız? Beni destekleyen ve hep yanımda olan taraftarlara teşekkür ediyorum. Benim için çok şey ifade ediyorsunuz” yorumunda bulundu.

GALATASARAYLI
Sosyal medya hesabından Galatasaray formalı fotoğraflarını paylaşan “Kartal” lakaplı Nurmagomedov, karma dövüş sanatlarındaki en uzun yenilmezlik serisini elinde bulunduruyor.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...