'Cocu'su çıkıyor

'Cocu'su çıkıyor

SPOR Haberleri

İstifa etmeyeceğini açıklayan Philip Cocu’nun menajeriyle pazarlık masasına oturan yönetim, bir yandan da yeni hoca arıyor. Arsene Wenger ve Laurent Blanc isimleri gündemde

EMİN ULUÇ

Fenerbahçe’ye tarihinin en kötü sezonunu yaşatan Hollandalı teknik direktör Phillip Cocu’nun görevi bırakmak gibi bir düşüncesi yok. Ancak, yönetim, “İstifa etmeyi düşünmüyorum” açıklaması yapan Cocu’nun menajeri Rob Janssen ile masaya oturmuş durumda. Hollandalı kendi rızasıyla gitmeyeceği için tazminat ödemek zorunda kalacak yönetim, 2,1 milyon avroluk maliyeti aşağı çekebilmek için uğraşıyor. Cocu’nun yerine düşünülen isim ise taraftarın beklediği Ersun Yanal’ın çok uzağında. Yabancı bir hocayla çalışmayı planlayan yönetim, isimleri sezon başında da gündeme gelen Fransızlar Arsene Wenger ve Laurent Blanc’la temasta. Sportif direktör Damien Comolli’nin özellikle Blanch’la çalışmak istediği belirtiliyor.

Dertler derya olmuş
Ancak Fenerbahçe’nin sıkıntısı sadece hoca değişikliği ile bitecek gibi değil. Samandıra âdeta kaynayan bir kazan. Yönetim takımı yeniden ayağa kaldırmak için, futbolcular arasındaki gruplaşmayı, tükenen ikili ilişkileri de onarmak zorunda. Özellikle yerli ve yabancı oyuncular arasında yaşanan büyük kopukluğun yanı sıra, lejyonerler de kendi aralarında iletişimsizlik yaşıyor. Volkan Demirel’in kadro dışı bırakılmasıyla lider eksikliği tavan yapmış durumda. Teknik heyetle, oyuncular arasında da güven sorunu var. Forma adaleti tartışılıyor. Comolli’nin kurumsallık çerçevesinde koyduğu kurallardan memnun olan yok. İdari menajer Onur Başar ise başka bir tartışma konusu. Oyuncular Başar’ın varlığından rahatsız.

Yüreğimi ortaya koyuyorum
Hollanda basınına konuşan Phillip Cocu “Şu an farklı bir dünyada yaşıyorum. Takımın gelişimi düzgün bir şekilde sürüyor. Ben de kulüpte yüreğimi ortaya koymuş durumdayım. Sayın Ali Koç ve Comolli ile birlikte farklı bir yapı kurmaya çalışıyorum. Fenerbahçe Türkiye’de kültürel bir değişimi getirmeye çalışan ilk kulüp” dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...