Hasan Şaş'a 10 maç yolda!

Hasan Şaş'a 10 maç yolda!

SPOR Haberleri

Maç sonrası kavga eden ve kırmızı kart gören futbolcular ‘saldırıdan’ da ceza alacak. Bitiş düdüğüyle birlikte sahaya dalıp Skrtel’e saldıran antrenör Hasan Şaş’a da 5 ila 10 maç arasında ceza gelecek.

Dünyanın futbol açısından en büyük derbilerinden biri olmasa da dünyanın en gergin derbileri arasında ilk sıralarda yer alan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi bir kere daha bilindik görüntülerle sona erdi… 2-2 biten karşılaşma sonrası Soldado ile Belhanda’nın fitilini ateşlediği kavga, iki takımın bütün oyuncularına sıçrayınca Türk Telekom Stadı savaş alanına döndü. VAR odasından kare kare yapılan incelemeler sonrasında Fenerbahçe’den Jailson ve Soldado’ya, Galatasaray’dan da Ndiaye’ye kırmızı kart çıktı, Belhanda ise sarı kart gördü. Ancak olaylı derbinin faturası bu kartların dışında çok daha ağır olacak. Çünkü hakem ve temsilci raporlarında hem çıkan olaylar, hem de maç sonrası sarf edilen sözler ayrıntılı bir şekilde yer aldı. Meydan muharebesine dönen derbi sonrası PFDK’ya çevrilirken kırmızı kart gören, olaylara karışan isimler büyük bir cezayla karşı karşıya kalmış durumda.

Perşembe açıklanacak
Maç sonrası çıkan olayların müsabaka bittikten sonra cereyan etmesi sebebiyle bu oyuncuların sportmenliğe aykırı ve kural dışı hareket kapsamında değerlendirilmeyeceği, saldırıdan ceza alacakları öğrenildi. Olayların ‘saldırı’ kapsamına alınması da oyuncuları 5 ila 10 maç arasında cezalarla karşı karşıya bıraktı. PDFK yaşananları ‘tahrik’ olarak değerlendirirse bir indirim söz konusu olacak. Maç biter bitmez sahaya dalıp, Skrtel’e saldıran antrenör Hasan Şaş’a da 5 ila 10 maç arasında ceza gelecek. Hakemler hakkında zehir zemberek sözler sarf eden Fatih Terim de ‘hakaretten’ men cezasıyla karşı karşıya. Ayrıca yine maçtan sonra olaylara karışan Donk, Muğdat ve Rodrigues’in de 1’er maç ceza alabileceği ifade edildi. Derbi faturası perşembe günü açıklanacak.

“Terim, Aydınus’a tükürdü” iddiası
Derbi sonrası Fatih Terim, hakem Fırat Aydınus’un yanına giderek taç pozisyonu için itirazda bulundu. Aydınus’a “Üç sahada var, 5 tane yukarıda var bir taç pozisyonunu göremiyorsunuz” dedi. Bu arada Terim ile ilgili olarak “hakemin yüzüne tükürdü” iddiası ise hakem Fırat Aydınus’un TFF’ye göndereceği raporda netlik kazanacak. Eğer raporda ‘tükürdü’ ifadeleri yer alırsa Terim’in alacağı ceza ağır olacak.

Kavga-dövüş bir derbi
Olaylı derbi, Avrupa basınında geniş yer buldu. BBC, The Sun, La Gazzetta dello Sport gibi Avrupa’nın önde gelen spor gazeteleri, derbide yaşananlara geniş yer ayırdı. BBC, “İstanbul derbisinde 30 futbolcu ve teknik adamlar kavga etti” derken, The Sun ise “3 kırmızı kartla sona eren toplu kavga” ifadesini kullandı. La Gazzetta dello Sport da “İstanbul derbisi; futbol, sonuç ve olaylarla dikkat çekti” dedi.

Belgü’ye dava açılıyor
Galatasaray, Fenerbahçe’nin eski başkan adaylarından Hulusi Belgü hakkında hukuki işlem başlattı. Belgü, derbinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Bugünkü maç her şeyi mubah gören hacıların, hocaların ve teröristlerin arkasına saklanan devlet yardımı ile bir şeyler yapmaya çalışan ve beceremeyen bir takımlaydı” ifadelerini kullanmıştı.

Şimşek gibi atama
Galatasaray’ın Fenerbahçe ile 2-2 berabere kaldığı karşılaşmanın ardından Fatih Terim’in tepki gösterdiği isimlerden biri olan Barış Şimşek, bu derbinin ardından 12 saat sonra Kasımpaşa-Antalyaspor maçında da VAR hakemi olarak görev yaptı. Terim’in derbinin ardından ‘’Çok enteresan, geçen hafta Malatya’da Barış Şimşek var VAR’da, bu hafta da Barış Şimşek. Demek ki VAR’ın profesörü Barış Şimşek’’ ifadelerini kullanmıştı. Barış Şimşek, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde AVAR (Yardımcı VAR) hakemi olarak görev almıştı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...