Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Koray Şener için oynadılar

Koray Şener için oynadılar

SPOR Haberleri

Galatasaray karşısında ilk yarıyı 1-0 geride kapatan sarı-lacivertliler, acı haberi soyunma odasında öğrendi. İkinci yarıda onun anısına ekstra bir performansla mücadele ettiler.

M. Emin Uluç

Tarihinin en kötü dönemini yaşayan Fenerbahçe, yine bir çok olaya sahne olan derbide Galatasaray’dan 1 puan koparırken, gönüllerde Koray Şener’in üzüntüsü vardı. Tribünde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden 20 yaşındaki taraftarın acı haberini devre arasında alan sarı-lacivertli oyuncular, sahaya ekstra bir motivasyonla döndü. Soyunma odasındaki matem havasını değiştiren kaptan Hasan Ali Kaldırım oldu. “Arkadaşlar bu maçı Koray kardeşimiz için oynamalıyız” diyen Hasan Ali, “İkinci yarıda onun için savaşmalı, onun için kazanmalıyız. Herkes yüzde yüzünden fazlasını vermeli” ifadelerini kullandı. Hasan Ali, Galatasaray karşısında 3-0’dan 4-3’lük tarihi geri dönüşü hatırlattığı arkadaşlarını, “Fenerbahçe formasını giyen futbolcu yenilgiyi kabul edemez. Şimdi çıkacağız ver Fenerbahçe’ye yakışır mücadele sergileyeceğiz” sözleriyle takımı motive etti.

Başkan teselli etti
İkinci yarının hemen başında yenen golle skorun 2-0’a gelmesi dahi Fenerbahçeli oyuncuların moralini bozmadı. Skoru 2-2’ye taşıyan sarı-lacivertliler, sahadan kazanamadan ayrıldıklarına üzülürken, onları teselli eden başkan Ali Koç oldu. Soyunma odasına inen Koç, “İşte sizden beklediğimiz bu. Ortaya koyduğunuz karakterle formanın hakkını verdiniz. Böyle devam etmelisiniz” diyerek takımı tebrik etti. Nöbetçi teknik direktör Erwin Koeman da, geriye düştükleri maçı kazanma noktasına geldiklerini vurgularken, “Oyun disiplinine sadık kalmanız son derece güzeldi. Belki 3 puan alamadık. Ama biraz olsun özgüven kazandık. Artık kazanarak yola devam etmeliyiz” ifadesiyle takımı kutladı.

Statta tören düzenlenecek
Derbide hayatını kaybeden Fenerbahçe taraftarı Koray Şener için, bugün Saracoğlu Stadı’nda bir tören yapılacak. Cenaze buradan Kocaeli’nin Körfez İlçesi’nde götürülecek ve Mimar Sinan Camii’nde ikindiyi müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Sokak kabadayıları!
Fenerbahçe, olaylı Galatasaray maçıyla ilgili resmî siteden açıklama yaptı. “Galatasaray ikinci golü olmayan bir kornerden bulmuşken, taç kararını bahane edip mağduriyet oluşturma çabasında” denilen açıklamada, Fatih Terim ve Hasan Şaş için “Sokak kabadayısı” tanımlaması yapıldı. Terim’in 90 dakika boyunca maçı taç çizgisi üzerinden yönetmesine rağmen uyarı bile almadığı belirtilen yazıda, “Bununla yetinmeyip, yedek kulübemize kadar gelip teknik heyeti ve oyuncularımızı tahrik etmeye çalıştı. Olaylar sonrası çıkan kart kararlarının da hangi mantıkla alındığını anlamakta güçlük çekiyoruz” denildi.

Soldado kendini savundu
Derbi kavgasının başrollerinden Soldado, olayları başlatanın Belhanda olduğunu söyledi. İspanyol golcü, “Sürekli beni tahrik etti ama kırmızı kartı o değil, ben gördüm” dedi. Skrtel ise, “Yardımcı antrenör olayları sakinleştirmesi gerekirken farklı hareket etti” yorumu yaptı.

Baki-Terim barıştı
Sahada başlayan kavga koridorlarda da devam etti. Olayları yatıştırmaya çalışan yöneticiler futbolcuların arasında kalarak zor anlar yaşadı. F.Bahçeli yönetici Selahattin Baki ile Fatih Terim arasında da kıra süreli bir gerginlik yaşandı ancak olay tatlıya bağlandı.

En iyi cevabı verdim
Derbide bir gol, bir asistle yıldızlaşan Mathieu Valbuena formayı garantiledi. Koeman’ın verdiği şansı çok iyi kullanan Fransız yıldız, “Benimle ilgili şüphe duyanlara en iyi cevabı verdim. Takıma katkı sağladığım için mutluyum. Aynı şekilde devam edeceğim” dedi.

Koeman’a övgü
Hollanda basını Erwin Koeman’ı derbi performansından dolayı övdü. Gazeteler, “Bravo Erwin Koeman”, “Büyük başarı”, “Kendini kanıtladı”, “Takımı ateş çemberinden geçirdi” gibi başlıklar kullanırken teknik adamın takımın başında kalabileceğini iddia etti.

Sampaoli’de geri sayım
Cocu’yu kovan Fenerbahçe’de nöbetçi hoca Erwin Koeman’ın derbi sınavı alkış aldı. Ancak sarı-lacivertli yönetimin, Koeaman ile devam etmek gibi bir niyeti yok. Aksine arayışlarını hızlandıran Fenerbahçe, Arjantinli Jorge Sampaoli’ye odaklanmış durumda. Dünya Kupası’nda Arjantin ile hayal kırıklığı yaşamasına rağmen, Şili ve Sevilla ile yaşadığı zaferler henüz unutulmamış olan 58 yaşındaki tangocu, sarı-lacivertlilere imza atmaya çok yakın. Sampaoli’nin temsilcisinin İstanbul’da Fenerbahçeli yöneticilerle görüşme halinde olduğu, başka ciddi talibi olmayan tecrübeli teknik adamla resmi anlaşmanın her an kesinleşebileceği belirtiliyor.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...