Belalım benim!

Belalım benim!

SPOR Haberleri

Zorlu maça liderlik hayalleri kurarak çıkan Kara Kartal, Epureanu’nun golüyle sahadan boynu bükük ayrıldı... Son yıllarda Başakşehir’in rakibine üstünlüğü artık klasik oldu... Avcı’nın takımı zirvede farkı giderek açıyor...

MURAD TAMER

Olaylı derbinin ardından gözlerin çevrildiği Başakşehir ile Beşiktaş arasındaki maçta gülen taraf Abdullah Avcı’nın ekibi oldu. Kadroda sürpriz yapmayı seven Şenol Güneş bu defa 10 numarasız ilk 11 sahaya sürdü. Ljajic ve Oğuzhan kulübedeydi, geçen haftanın yıldızı Mustafa Pektemek ise Love’un akasında ikinci santrfor gibi oynadı. Maça etkili başlayan Beşiktaş’tı. Elia’nın 6. dakikada attığı gol VAR’a bakılarak iptal edildi. Ev sahibi ekip ilk dakikalardaki bocalamadan sonra oyuna ağırlığını iyi koydu. Pas trafiğiyle Beşiktaşlı oyuncuların başını döndüren Abdullah Avcının ekibi 18’de stoperi Epureanu’nun attığı golle 1-0 öne geçti. Golden sonra Beşiktaş biraz daha rakip yarı sahada gözükmeye başladı ama pozisyon bulamadı ve oyun yine Başakşehir’in kontrolündeydi. İlk yarı ev sahibi ekibin 1-0’lık üstünlüğüyle geçildi.

Pozisyon bulamadı
Her iki takımın teknik direktörleri de ikinci yarıya değişiklik yapmadan başladı. Beşiktaş sezon başından bu yana olduğu gibi ikinci yarıda yine oyuna ağırlığını koydu. Babel’in 57. dakikada ceza sahası dışından kaleye gönderdiği sert şutunda Mert Günok topu güçlükle kornere çeldi. İlk 20 dakikadaki Beşiktaş baskısından sonra oyun dengelendi. Şenol Güneş 65. dakikada Lens’i çıkarıp Ljajic’i oyuna aldı. Bu değişikliğin ardından daha çok göbekten hücum yapmaya başlayan siyah-beyazlılar rakip kalede pozisyon bulmakta sıkıntı yaşadı. Şenol Hoca son çare olarak Medel’i çıkarıp hücuma Güven Yalçın takviyesi yaptı. Ancak skor değişmedi ve Galatasaray ile Fenerbahçe’nin berabere kaldığı haftada fırsatı değerlendiren taraf olan Medipol Başakşehir liderliğini de sağlamlaştırmış oldu.

Yeter artık Karius
Dün Başakşehir’in gerek Elia ile bulduğu sayılmayan golünde gerekse çok geçmeden Epureanu ile gelen golde Beşiktaş’ın file bekçisi Karius’a tepki büyüktü. Her iki vuruşta da topa müdahale etmekte zaafiyet gösteren Alman futbolcu özellikle sosyal medyada siyah-beyazlı taraftarların öfkesini çekti. Oyuncunun Beşiktaş’a atılmış büyük bir kazık olduğunu belirten sosyal medya kullanıcıları attıkları mesajlarda takımdan ayrılan eski kaleci Fabri’yi çok aradıklarını dile getirdi. Karius bu sezon birçok maçta yediği hatalı gollerle daha önce de tepki çekmişti.

Adriano şoku
Sakatlığını yeni atlatan ve geçtiğimiz hafta formasına kavuşan Beşiktaş’ın başarılı savunma oyuncusu Adriano yine sakatlandı. Brezilyalı sol bek henüz 25. dakikada oyundan çıkmak zorunda kaldı. Adriano’nun yerine giren isim ise Caner Erkin oldu.

Medel cezalı
Beşiktaş, Başakşehir önünde üç altın puanın yanı sıra Gary Medel’i de kaybetti. Maça sınırda çıkan Şilili futbolcu ikinci yarıda gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Medel siyah-beyazlı takımın gelecek hafta evinde oynayacağı Sivasspor karşısında forma giyemeyecek.

O golü atsaydım!
Beşiktaş’ta on birde forma giyen Jeremain Lens, “Bu tip takımlara karşı fazla fırsat yakalayamıyorsunuz. Ben ilk yarıda yakaladım, ne yazık ki atamadım. Gol olsa belki de oyun farklı yerlere gidecekti. Takımda motivasyon problemi olduğuna inanmıyorum” açıklaması yaptı.

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...