Fenerbahçe ile Galatasaray, Kadıköy’de kozlarını paylaştı

Fenerbahçe ile Galatasaray, Kadıköy’de kozlarını paylaştı

SPOR Haberleri

Bir tarafta can derdine düşen ve efsanesi Can Bartu’nun acısını yaşayan Fenerbahçe. Karşısında ise 20 yıldır galibiyete hasret olan ve şampiyonluk kovalayan Galatasaray. Büyük heyecana sahne olan karşılaşma 1-1 sona erdi.

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe, evinde Galatasaray'ı konuk etti. Büyük heyecana sahne olan karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sona erdi. Karşılaşmanın ilk golü 66. dakikada Onyekuru'dan gelirken, maçın 45. dakikasında Hasan Ali Kaldırım'ın gördüğü kırmızı kart ile 10 kişi kalan Fenerbahçe'nin golünü 71. dakikada Eljif Elmas kaydetti.

FENERBAHÇE 1 - 1 GALATASARAY

2. dakikada sol kanattan kazanılan serbest vuruşta Valbuena kale sahasına ortaladı. Muslera’nın elinden kaçırdığı top boşta kalırken, Galatasaray savunması tehlikeyi uzaklaştırdı. 

15. dakikada Valbuena’nın düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu yine bu oyuncu kullandı. Ceza sahası çizgisinin hemen önünden kullanılan vuruşta top az farkla üstten auta gitti. 

25. dakikada Serdar’ın uzun pasında topla buluşan Moses, rakibinden sıyrılıp ceza sahasına girdi. Bu futbolcunun çaprazdan yaptığı vuruşta top Muslera’da kaldı. 

27. dakikada Soldado’nun pasında topla buluşan Valbuena ceza sahası dışından çok sert vurdu ancak top az farkla yandan auta çıktı. 

33. dakikada Feghouli sağ kanattan çalımlarla ceza sahasına girip ortasını yaptı. Diagne’nin zor pozisyonda yaptığı kafa vuruşunda top yandan auta gitti. 

45. dakikada savunmadan atılan uzun pasta Fenerbahçe defansının arkasına sarkan Diagne, Hasan Ali’nin müdahalesiyle yerde kaldı. Hasan Ali’ye sarı kart gösteren Ali Palabıyık, daha sonra VAR’a danışarak kırmızı karta hükmetti. 

45+2. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına Feghouli geldi. Bu futbolcunun vuruşunda kaleci Harun son anda uzanarak topu kornere gönderdi. 

45+8. dakikada Mariano sağdan yüklendi. Bu futbolcunun ceza sahası içine yaptığı ortada ön direkte Belhanda kafayı vurdu ancak top az farkla auta çıktı. 

45' Galatasaray'da Belhanda'nın yerine Emre Akbaba oyunda

47' Feghouli sağdan köşe vuruşu kullandı. Serdar'ın uzaklaştırdığı topa Onyekuru gelişine vurdu, Top Skrtel'den döndü.

49' Sol kanatta topla buluşan Linnes'in sağ ayağıyla ortasında top doğrudan dışarı çıktı.

 50' Fenerbahçe'de Dirar ikinci yarıya sol bekte başladı. Moses ise sağ beke geçti.

 50' Fenerbahçe'de Dirar ikinci yarıya sol bekte başladı. Moses ise sağ beke geçti.

51' Galatasaray tehlikeli geldi! Emre'nin soldan ortasında Serdar kafayla ters kanada yolladı topu. Orada Mariano'nun gelişine yerden ortasına Feghouli ön direkte vuramadı.

54' Galatasaray yine tehlikeli geldi. Feghouli'nin ters kanat pasında Mariano gelişine içeri çevirdi, kaleye yönelen top uzak direğin dibinden auta gitti.

55' Soldado'nun pasında Moses sağ çaprazdan vurdu. Top dışarı gidince ofsayt bayrağı havaya kalktı.

57' Feghouli'nin pasında Emre Akbaba soldan ceza alanına girdi, içeri çevirdiği topu Skrtel kesti.

58'' Galatasaray hızlı atağını faulle kesen Tolgay Arslan sarı kart gördü

60' Fenerbahçe'de Tolgay kenara geliyor, Jailson oyunda

63' Galatasaray gole yaklaştı! Linnes'in ceza alanında vuruşunda Jailson'a çarpan top direkten dışarı çıktı.

65' Valbuena'nın kullandığı serbest vuruşta Muslera ile çarpışan Skrtel cansız bir şekilde yerde kaldı. İki takımın sağlık görevlileri de sahaya girdi. Tedavisi yapılıyor

66' Ülker Stadı'nda maçı izleyen seyirci sayısı 44 bin 612 olarak açıklandı.

67' GOOLL! Feghouli'nin sağdan ortasında Onyekuru arka direkte Moses'ın üzerinden yükseldi ve kafayla topu ağlara gönderdi.

70' Skrtel atağa çıkarken yerde yatan Onyekuru onu faulle durdurdu ve sarı kart gördü. Onyekuru cezalı duruma düştü

71' GOOLL!! Valbuena'nın pasında Dirar solda yerden kesti, Soldado arkasına bıraktı, penaltı noktasına gelen Eljif topu kontrol edip topu köşeden ağlara gönderdi.

73' Fenerbahçe'nin golü için VAR kontrolü yapılıyor...

73' Hakem golü verdi.

77' Feghouli'nin sağdan ortasında Onyekuru kafayı vurdu, Moses'a çarpan top dışarı çıktı. Korner

78' Galatasaray'da Ndiaye kenara geldi, Sinan oyunda

79' Emre Akbaba'nın sağ çaprazdan sol ayağıyla ortasında kaleye doğru falso alan top az farkla auta gitti.

81' Fenerbahçe'de Valbuena kenara geldi, İsmail oyunda

82' Linnes'in pasında kale sahası solundaki Onyekuru topu kontrol edemedi. Aut.

84' Galatasaray'da Feghouli kenara geldi, Mitroglou oyunda

İŞTE İLK 11'LER:

Galatasaray'ın 11'i: Muslera, Mariano, Donk, Semih, Linnes, Fernando, Ndiaye, Belhanda, Feghouli, Onyekuru, Diagne

Fenerbahçe'nin derbi 11'i: Harun, Dirar, Skrtel, Serdar Aziz, Hasan Ali, Mehmet Topal, Tolgay, Eljif, Valbuena, Moses, Soldado.

Fenerbahçe ile Galatasaray, Kadıköy’de kozlarını paylaştı

M. Emin Uluç - Burhan Can Terzi

Türk futbolu açısından önemli bir akşam bu akşam... Derbi var... Fenerbahçe ile Galatasaray, Kadıköy’de kozlarını paylaşacak. Her sezonun kendi içinde özel anlam ve değerleri var ama bu derbinin iki taraf adına da anlamı farklı. Sinyor (Can) Bartu’yu kaybeden Fenerbahçe, puan sıralamasına bakıldığında “can” derdinde. Ancak Galatasaray maçlarına bakışı ise değişmemekte: Futbol bayramı... Sarı-kırmızılar açısından ise durum çok farklı. Şampiyonluk ümitlerini devam ettiren Galatasaray 20 yıldır Kadıköy’de yapamadığını yapmak durumunda. Mutlaka kazanması gerekiyor. Olası bir puan kaybı makasın daraldığı zaman diliminde Aslan’ı hedefinden uzaklaştıracak ve Fenerbahçe’nin iç sahadaki psikolojik etkisi 1 sezon daha devam edecek.

Efsane için kazanalım
Fenerbahçe derbiye ekstra bir motivasyonla çıkacak. Takım kaptanları Volkan, M. Topal ve Hasan Ali, arkadaşlarına efsanevi sporcuları Can Bartu’yu anlattı ve “Bu derbiyi Can Bartu için kazanacağız” diyerek zafer sözü verdi. Galatasaray karşısında galibiyet dışında bir sonuç düşünmeyen sarı-lacivertlilerde teknik direktör Ersun Yanal, oyuncularına maçın son düdüğüne kadar mücadeleyi bırakmamalarını söylerken, "Galatasaray maçları çok özeldir. Bu ise hepsinden özel. Can Abi için oynayacağız" dedi.

Kale Volkan'ın
Kadroda büyük bir değişiklik yapmama kararı alan Yanal, Ekici'nin yerine Zajc'a forma verecek. Tecrübeli hoca kaledeki tercihini ise kariyeri boyunca Kadıköy'de derbi yenilgisi olmayan Volkan'dan yana kullanacak. Kasıklarındaki ağrılar devam etse de Hasan Ali ilk 11'de yer alacak. Galatasaray'ı yenerek geleneği devam ettirmeleri gerektiğini vurgulayan Yanal, 3'er sarı kartı bulunan Dirar, Soldado, Skrtel, Elif, Harun, İsmail ve Neustadter’i ikaz etti.

Önce tut sonra vur!
Galatasaray, bugün bir derbiden çok daha fazlasını oynayacak... Cimbom hem 22’nci şampiyonluğun en önemli dönemecini dönmek, hem de 19 yıllık bir tabuyu yıkmak istiyor. Florya’da herkes maçın ciddiyetinin farkında. İşin taktik boyutunda ise bu galibiyet arzusuna saha için hükmetme yatıyor. Fatih Terim, oyuncularına en önemli faktörün sabır olduğunu anlattı. Bu sezon çoğu maçta yüksek yüzdeyle topa sahip olan futbolcularından derbide de benzer bir görüntü istedi.

Yüksek oyun
Tecrübeli hoca, topu rakibe vermeden golün sabırla aranmasını istiyor. Erken yenilecek bir golün, oyun yapısını bozabileceğini ön gören Terim, bu sebeple öncelikle rakibi yormayı hedefliyor. Ayrıca tecrübeli teknik adam, üçüncü bölgede yüksek oyun istiyor. Fenerbahçe’nin ligin en çok (10) kafa golü yiyen takım olmasını fırsata çevirmek isteyen Terim, kanatların sürekli ceza sahasına yüksek top göndermesini istiyor. 

Yıldızlar geçidi
Derbiyi Alex, Luciano, Aurelio ve Appiah gibi F.Bahçe efsanelerinin yanı sıra bir ödül töreni için Türkiye'de bulunan İtalyanların ünlü futbol isimleri Marcello Lippi, Francesco Toldo ve eski Alman oyuncu Stefan Effenberg de izleyecek.

Serdar'ın heyecanı
Fenerbahçe'nin Galatasaray'dan transfer ettiği Serdar Aziz, bugün eski takımına karşı görev yapacak. Ligin ilk yarısındaki maçta Valbuena'yla yaşadığı tartışma hâlâ akıllarda olan Serdar "Gol atıp gerçek F.Bahçeli olmak istiyorum" dedi.

Üç isim sınırda
Galatasaray’da derbi öncesinde 3 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Onyekuru, Linnes ve Emre Taşdemir bugünkü maçta sarı kart görmeleri durumunda 29. haftadaki İM Kayserispor müsabakasında oynama şansını kaçıracak.

Diagne hazır kıta
Mbaye Diagne, derbiye çok sıkı hazırlandı. Hafta boyunca, Kadıköy’ü yaşayan Seneagalli golcü, Fenerbahçe savunmasını âdeta ezberledi. Derbide mutlaka gol atmayı hedefleyen Diagne, hocasına verdiği gol sözünü tutmak istiyor.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...