Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trabzonspor'da bahar esintisi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Trabzonspor'da bahar esintisi

SPOR Haberleri  / İHA

Spor Toto Süper Lig'de oynadığı futbol ve son haftalarda aldığı sonuçlarla göz dolduran Trabzonspor'da bahar havası yaşanıyor. Bordo-mavililer mart ve nisan aylarında oynadığı 5 maçı kaybetmedi.

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 28 haftada 14 galibiyet, 7 beraberlik ve 7 mağlubiyet alan Trabzonspor 49 puanla 4. sırada yer alıyor. Avrupa kupalarına katılma yolunda hanesine önemli puanlar hanesine yazdıran bordo-mavili takımda bahar esintisini yaşanıyor. Trabzonspor mart ve nisan aylarında oynadığı 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti. Söz konusu aylarda hanesine 13 puan yazdıran Karadeniz ekibi Avrupa kupalarına katılma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 4 Mart'ta deplasmanda Kasımpaşa ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor, 8 Mart'ta sahasında Akhisarspor'u 2-1 mağlup ederken, 16 Mart'ta ise deplasmanda Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 1-0'la geçti. 5 Nisan'da Antalyaspor'u evinde 4-1'le geçen Trabzsonspor, son olarak 12 Nisan'da deplasmanda Bursaspor'u 1-0'lık skorla mağlup etti. 

Yönetim ve Karaman etkisi 
Futbolculuk döneminde olduğu gibi teknik direktörlük görevinde de bordo-mavili takıma önemli bir ivme kazandıran Ünal Karaman, bir mimar gibi çalışmalarını sürdürüyor. Kulüpte yeni bir dönem başlatan yönetim ise sürecin en önemli ayağını oluşturdu. Geçtiğimiz sezon hem arzuladığı futbolu ortaya koyamayan hem de ligi hedeflediği sırada bitiremeyen Trabzonspor, sezon başında başta yönetim ve Teknik Direktör Ünal Karaman'ın büyük gayretleri sonrası takımın çehresini değiştirdi. Transferde ekonomik olarak yapılan devrimle birlikte, kendi öz kaynaklarını kullanarak takım olma yolunda önemli adımlar atan bordo-mavililer, mart ve nisan aylarında hem iç sahada hem de dış sahada oynadığı maçlarda gülen taraf oldu. Yönetim ve Ünal Karaman'ın uyumlu çalışması son 8 sezonun en iyi Trabzonspor'unu ortaya çıkardı. 

Kolej takımı havası 
Trabzonspor'da yakalanan başarı ortamının en önemli unsurlarının başında takım içindeki bağların güçlenmesi geldi. Futbolcular arasında yakın ilişkiler bulunuyor. Birbirinin açığını kapatan, daha fazlasını vermeye ve yapmaya gayret eden bir takım olgusu oluşturan Karaman, özellikle yerli ve yabancı oyuncularla sağladığı ortamla karakter yapısı güçlü bir takımı ön plana çıkardı. 

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...