Dünya'nın kalbi Adana'da atacak

/ Kaynak: İHA
Dünya'nın kalbi Adana'da atacak

SPOR Haberleri  / İHA

Adana 5-15 Eylül tarihleri arasında Türkiye'de ilk kez dünya şampiyonasına misafirlik yapmaya hazırlanıyor

Dünya Şampiyonası Organizasyon Komitesi Genel Koordinatörü Y. Doç. Dr. İsmail Güneş, Adana'da ilk kez bir dünya şampiyonası düzeyinde organizasyonun gerçekleşecek olmasının gurur verici olduğunu söyledi.Dünya Şampiyonası Organizasyon Komitesi Genel Koordinatörü Y. Doç. Dr. İsmail Güneş ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya, Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Menevşe ve Meclis Başkanı Tarkan Kulak ile yöneticileri ziyaret ederek şampiyona hakkında bilgi verdi. Güneş ve Karakaya, 12 Ülke milli takımının katılımı ile düzenlenecek şampiyonanın Adana ve ülkemiz açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, bu konuda destek istediler.Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe ve Meclis Başkanı Tarkan Kulak, Adana ve ülkemizin tanıtımı için yapılan her alanda desteğe hazır olduklarını ifade ettiler. Adana'nın her alanda birlik ve beraberlik ile uluslararası alanda tanıtımının önemine vurgu yaparak, "Şampiyona süresince 12 değişik ülkeden gelecek sporcu, hakem, delegasyon, sporcu yakınları, basın mensuplarına Adana'nın tanıtımını en güzel şekilde yapmalıyız. Ticaret Odası olarak her türlü desteği imkânlar ölçüsünde vermeye hazırız ve bu destekten de oldukça mutlu oluruz." şeklinde konuştular.
4 yılda bir düzenlenen ve 5.'si Adana'da organize edilecek olan Dünya Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Dünya Şampiyonası Organizasyon Komitesi Genel Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İsmail Güneş ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya, "İlki 1997 yılında Kanada'nın Toronto, ikincisi 2001 yılında Brezilya'nın Blumenau, Üçüncüsü 2005 yılında İngiltere'nin Birmingham kentinde düzenlendi. 2009 Yılında Fransa'nın başkenti Paris'in ev sahipliği yaptığı organizasyonu düzenleme onuruna bu kez zorlu bir adaylık sürecinden sonra aday kentleri geride bırakarak Adana erişti. Engelli sporları dalında dünya ölçeğinde düzenlenen en büyük tekerlekli sandalye basketbol organizasyonlarından biri olan Dünya Gençler Şampiyonası'nın açılış maçı 7 Eylülde Türkiye ile Venezüella arasında Yüregir Serinevler Spor Salonunda gerçekleşecek. 15 Eylüle kadar sürecek olan şampiyonada Adanalılar birbirinden heyecanlı 45 maçı izleme şansını bulacaklar" diye konuştular
SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...