İsmail Balaban 'Altın kemere sevinmiyorum'

/ Kaynak: İHA
İsmail Balaban 'Altın kemere sevinmiyorum'

SPOR Haberleri  / İHA

Ali Gürbüz'de doping maddesine rastlanması üzerine kemerin ikinci olarak el değiştireceği İsmail Balaban, 'Altın kemer bana gelecek ama sevinmiyorum' dedi.

652. Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde üçüncü kez başpehlivanlığı kazanarak altın kemerin ebedi sahibi olan Ali Gürbüz'de doping maddesine rastlanması üzerine kemerin ikinci olarak el değiştireceği İsmail Balaban, "Ali Gürbüz dopinge tenezzül etmez. Altın kemer bana gelecek ama sevinmiyorum" dedi. nbsp;Edirne Tarihi 652. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde Ali Gürbüz'e yenilerek ikinci olan 25 yaşındaki İsmail Balaban, gündemdeki doping açıklamalarına değindi. Başpehlivanlıkta ilk senesinde iyi bir başarı yakaladığını kaydeden Balaban, Kırpınar'da ilk 3 olan hedefini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Kırkpınar'da güçlü rakipleri yenerek finale kadar geldiğini kaydeden Balaban, "Finalde Antalyalı arkadaşım Ali Gürbüz'e yenildim. Benim için finale gelmek bile büyük başarıydı. Birinci olamadığım için üzülmedim. Kemerin Antalya'ya ebedi olarak gelmesi en büyük mutluluğumuzdu. Doping olaylarının çıkması bizi çok üzdü. Kemerin bana verileceği söyleniyor. Buna ben hiç sevinmedim. Ali için güreş,camiası için üzücü bir durum" dedi.

"ALİ İÇİN ZOR BİR DURUM"
Ali Gürbüz'ün dopinge tenezzül etmeyeceğine vurgu yapan Balaban, "Ali hem fizik hem de teknik olarak üstün bir sporcu. Nasıl olduğunu anlamadım. Üzgün ve şaşkınım. Sevinemiyorum açıkçası. Ali'yi telefonla aradım. Üzgün olduğumu söyledim o da çok üzgündü. Ali için çok zor bir durum. Hiç bir güreşçi Ali'nin yerinde olmayı istemez. Ali altın kemerin ebedi sahibi olacaktı. Böyle bir şeyin çıkması çok üzücü. Sonuçta kemer bana gelecek. Ben de Antalya için gerekeni yapacağım. Önümüzdeki senelere daha iyi hazırlanacağım. Ben de üst üste 3 kez alabilmek için çok iyi çalışacağım" şeklinde konuştu.


"SPORCULAR DİKKAT ETMELİ"
Aynı zamanda Adnan Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Yüksek Okulu Antrenörlük bölümü 2. sınıf öğrencisi olan 25 yaşındaki Balaban, "Beni destekleyen hocalarıma teşekkür ediyorum. Onları her zaman yanımda buldum. Bundan sonra sporcuların kullandıkları malzemelere dikkat etmeleri gerekiyor. Sonuçta bizim bazı kullandığımız süpplementler ve protein tozları var. Bunu herkes kullanıyor. Yurt dışından geldiği için bu malzemelerde doping malzemesine rastlanabiliyor. Sporcuların karşılaşmalara hazırlanırken, beslenmelerine özen göstermeleri gerekiyor" diye konuştu.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...