Formulaz 18 Ağustos'ta Rize'de başlıyor

/ Kaynak: İHA
Formulaz 18 Ağustos'ta Rize'de başlıyor

SPOR Haberleri  / İHA

Red Bull Formulaz için geri sayım başladı.

Red Bull Formulaz için geri sayım başladı. Tahta arabalarla hız rekorlarını alt üst eden ve tasarımda çığır açan Formula'nın laz versiyonu: Red Bull Formulaz, 18 Ağustos, saat 10.30'da, Rize-Ardeşen'e bağlı Tunca beldesinde yapılacak. Etkinlikte bu yıl önemli isimler de var. Türkiye'nin en başarılı motorsporları atletlerinden Kenan Sofuoğlu, Yağız Avcı ve Bahadır Gücenmez de Rize halkının heyecanına ortak olacak. Kökeni eskilere dayanan araba yarışları, eğlenceli bir aktivite olduğu kadar kültürel bir miras özelliğine de sahip. Karadeniz'de nesilden nesile yaşayan yarışların güncel versiyonu Red Bull Formulaz'da, yarışmacılar bu nostaljik ruhu yaşatmak için kıl çorap ve lastik ayakkabı giyerek yarışıyor. Red Bull Formulaz'da yarışı kazanmak için parkurda yeterince hızlı olmanın yanı sıra arabaların tasarımı da önemli bir kriter. Yarışmacılar arabalarını tasarlarken sınırsız hayal gücünden yararlanabiliyor, ancak araçlar tamamen tahtadan yapılmak zorunda. Montaj desteği sırasında kullanılacak çivi ve vida dışında kullanılacak olan tüm metal aksamlar yasak. Araçlarda maksimum uzunluk 1.70cm, maksimum genişlik ise 70cm ile sınırlı olmak zorunda. Red Bull Formulaz'da yarışmacılar 1.6 KM'lik özel parkurda yalnızca keskin virajlar ve yer yer 10 derecenin üzerine çıkan eğimle de mücadele edecek. Red Bull Formulaz için başvurular Rize Tunca Belediyesine yapılacak. Yarışmaya katılmak isteyenler, özel tasarım arabalarıyla, yarıştan önce 08.00 -10.00 saatleri arasında gelip kayıt yaptırabilir.
En hızlı ilk 3 yarışmacı (sırasıyla tam, yarım, çeyrek) altın kazanırken; en iyi tahta araba tasarımının sahibi olan yarışmacı ise ağırlığınca Red Bull ve yarım altın kazanacak.
SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...