Fenerbahçe'den Galatasaray'a tarihi fark!

Düzenleyen: / Kaynak: Fotomaç
Fenerbahçe'den Galatasaray'a tarihi fark!

SPOR Haberleri  / Fotomaç

Süper Lig'de ilk 3 hafta geride kaldı. Fenerbahçe 2 galibiyet 1 beraberlik ile yeni sezona bomba gibi bir giriş yaptı. Son şampiyon Galatasaray ise 1 galibiyet 1 beraberlik bir de mağlubiyet aldı. Ezeli rakiplerin bu başlangıçları borsadaki durumlarını da etkiledi. Sarı-kırmızılıların başkanı Mustafa Cengiz'in 3 ay önce söylediği, "Piyasanın en değerli şirketi G.Saray" sözünün ardından Galatasaray çöküşe geçti. İşte son durumlar....

Borsada işlem gören 4 spor şirketinin değerleri son dönemde büyük değişim gösterdi. G.Saray Başkanı Mustafa Cengiz'in, "Piyasanın en değerli şirketi G.Saray" açıklamasının ardından geçen yaklaşık 3 aylık süreçte Sarı-Kırmızılı şirketin değeri borsada büyük kayba uğradı. 6 Mayıs 2019'da 2.35 TL'yi gören G.Saray'ın hisseleri dün itibarıyla borsada 1.60 düzeyinde seyretti. Bu düşüş GSRAY koduyla işlem gören şirketin değerinde de büyük erimeye neden oldu. Şampiyonluk yaşadığı Mayıs ayında şirket değeri 1 milyar 139 milyon TL'ye kadar yükselen G.Saray'ın değeri dün itibarıyla 853 milyon TL'ye kadar geriledi. 

YATIRIMCININ YÜZÜ GÜLDÜ

Buna karşılık Fenerbahçe'nin piyasa değerinde ise hızlı bir yükseliş yaşandı. 'Fener ol' kampanyası ve UEFA'dan olası bir yasak ihtimalinin ortadan kalkması Sarı-Lacivertli şirketin değerini büyüttü. 27 Mart 2019'da 6.06 TL'ye kadar gerileyen hisseler dün 9.1 dolayında seyretti. 908 milyon TL'lik piyasa değerine ulaşan FENER koduyla işlem gören şirket, Galatasaray'a yaklaşık 55 milyon TL fark attı. FB bu performansıyla yatırımcısını güldürdü.

.

.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Fotomaç
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...