Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul'un 2020 Olimpiyatları adaylığı

/ Kaynak: AA
İstanbul'un 2020 Olimpiyatları adaylığı

SPOR Haberleri  / AA

Arat, Recep Tayyip Erdoğan'ın, gelecek ay 2020 Olimpiyat Oyunları'na evsahipliği yapacak kentin açıklanacağı Arjantin'e gidecek olmasını değerlendirdi.

İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat,Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, gelecek ay 2020 Olimpiyat Oyunları'na evsahipliği yapacak kentin açıklanacağı Arjantin'e gidecek olmasına ilişkin, "Ülkemizin üst düzeyde temsil edilmesi, adaylığımızı son derece önemli şekilde etkileyecektir" dedi.Arat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 7 Eylül'de 2020 Olimpiyat Oyunları'na evsahipliği yapacak kentin açıklanacağı Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) toplantısına katılmak için Arjantin'in başkenti Buenos Aires'e gidecek olmasını, AA muhabirine değerlendirdi.İstanbul'un ilk olimpiyat adaylığının, Başbakan Erdoğan'ın belediye başkanlığı dönemine rastladığını hatırlatan Arat, "Dolayısıyla kendileri işin geçmişini herkesten iyi bilen bir politikacı" diye konuştu.Erdoğan'ın sporcu geçmişinin, Arjantin'deki adaylık sunumu için ayrı bir öneminin olduğunu vurgulayan Arat, "Ülkemizin üst düzeyde temsil edilmesi, adaylığımızı son derece önemli şekilde etkileyecektir. Kendileri, orada Türkiye'yi daha iyi anlatacaklardır. Oradaki kişiler, Türkiye'nin bu işi isteyip istemediğini birinci ağızdan daha iyi görmek isteyeceklerdir" ifadelerini kullandı.Başbakan Erdoğan'ın, Türkiye'nin adaylığını en baştan beri son dereceyakından takip edip, destek verdiğini anlatan Arat, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu adaylık sürecinde, devlet ve özel sektör işbirliğinin en mükemmelörneği verildi. Ben, kalan dönemin yine çok iyi değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Son ana kadar, bunun bir final olduğunu unutmamamız lazım. İstanbul,bir dünya kupasında final oynamaya gidiyor, öyle bakmak lazım.Bu finali oynarken de ülkesini temsil eden birilerini orada görmek tabii ki Türkiye'ye büyük güç katacaktır. Bunu final olarak değerlendirirseniz,İstanbul'un dünyada bu denli rakip konumunda algılanması, son derece önemli.Başbakanımızın orada bulunacak olması hem ülkemiz hem şehrimiz hem de olimpiyatlara arzumuz açısından İstanbul'un çok gurur duyabileceği bir şeydir."

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...