Tekrarı yok bunun!

Tekrarı yok bunun!

SPOR Haberleri

Tekrarlanan taç atışı öncesi hakem Özkâhya’nın “Dur atma” diye uyardığı ortaya çıktı. İkinci golde ise aut atışı sırasında Alanyasporlu Bakasetas ceza sahası dışından geliyor

Alanyaspor’un 3-1 üstünlüğüyle sona eren Fenerbahçe mücadelesiyle ilgili gündem “kural hatası” iddiaları. Hem de bir değil iki tane... İlki ilk yarının uzatmasında Alanyaspor’un taçtan gelen topta beraberliği sağladığı golle alakalı... Pozisyonda Fenerbahçe kalecisi Altay topu taca gönderdi. Alanyasporlu oyuncu tacı yanlış yerden tam kullanmak üzereyken hakem Halis Özkâhya “Dur atma” dedi ve müdahale etti. Ardından da atışın yerinden kullanmasını istedi sonra Alanyaspor’un beraberlik golü geldi.

Ceza sahası dışında
Kurallara göre “taç yerinden atılmamışsa, taç rakip takıma geçer” deniyor ama hakem, atış sırasında müdahale ettiği için kural devre dışı kaldı. Ki, MHK de Özkâhya’nın kararını doğru buldu. Ve diğer kural hatası iddiası... F.Bahçe’nin aut atışı sırasında kaptırılan topu Cisse ağlara yolladı. Kural “Ceza sahasından çıkmayan oyuncu; topa, rakibe müdahale edemez, top için mücadeleye giremez” derken aut atışında Jailson’a müdahale eden Alanyasporlu Bakasetas ceza sahası dışında.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...