Beşiktaş Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti

Düzenleyen:
Beşiktaş Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti

SPOR Haberleri

Süper Lig’in 9. haftasında oynanan derbi mücadelesinde Beşiktaş, sahasında Galatasaray’ı 1-0 mağlup etti.

Süper Lig'in 9. haftasında Beşiktaş, derbi maçta Vodafone Park'ta Galatasaray'ı konuk etti. Mete Kalkavan'ın yönettiği mücadeleyi Beşiktaş, 1-0 kazandı. Siyah-beyazlılara galibiyeti getiren golü 69. dakikada Umut Nayir kaydetti. Beşiktaş bu skorla puanını 12'ye çıkardı. Galatasaray ise 13 puanda kaldı. Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray evinde Rizespor ile karşılaşacak. Beşiktaş ise deplasmanda Antalyaspor'a konuk olacak.

DEV DERBİYİ BASIN ORDUSU TAKİP ETTİ
Beşiktaş - Galatasaray maçını basın ordusu takip etti. Derbiyi toplam 255 basın mensubunu tribünden takip etti. 255 kişinin içerisinde 6'sı Japonya, İsrail ve Suudi Arabistan'dan geldi. Derbi ayrıca birçok ülkeden de canlı yayınlandı.

Beşiktaş Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti
CANER ERKİN ANTALYASPOR MAÇINDA YOK
Beşiktaş'ın tecrübeli futbolcusu Caner Erkin, Antalyaspor deplasmanında cezalı duruma düştü. Galatasaray ile oynanan derbi mücadelesinin 77. dakikasında hakem Mete Kalkavan'a yaptığı itiraz sonrasında sarı kartla cezalandırılan Caner, cezalı duruma düştü. Sivasspor, Gaziantep FK ve Ankaragücü karşılaşmalarında sarı kart görerek Galatasaray maçına sınırda çıkan Caner, bu mücadelede de kart gördü ve önümüzdeki hafta deplasmanda oynanacak olan Antalyaspor maçında takımını yalnız bırakacak.

DERBİ MAÇTAN NOTLAR

Galatasaray deplasmanda derbi galibiyetini unuttu

Galatasaray, Süper Lig'in 9. haftasındaki derbi maçta deplasmanda Beşiktaş'a 1-0 mağlup oldu. Sarı-kırmızılı takım, Vofadone Park'ta oynanan karşılaşmada Umut Nayir'in 69. dakikada attığı golle sahadan 1-0 yenik ayrıldı. Galatasaray ligde 13 puanda kalırken, Beşiktaş ise puanını 12'ye yükseltti.

- Deplasmanda derbi galibiyetine hasret kaldı

Galatasaray, Süper Lig'de deplasmanda çıktığı son 10 derbide galip gelemedi. Sarı-kırmızılı takım, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile dış sahada oynadığı son 10 derbinin 6'sını kaybederken, 4'ünde berabere kaldı. Bu dönemde Beşiktaş'a konuk olduğu 5 derbide 4 yenilgi ve 1 beraberlik yaşayan sarı-kırmızılı takım, Fenerbahçe ile Kadıköy'de oynadığı 5 maçın 2'sini kaybederken, 3'ünde sahadan beraberlikle ayrıldı. Sarı-kırmızılı takım, bu maçlarda 5 kez ağları havalandırırken, kalesinde ise 14 gol gördü.

Galatasaray, ayrıca çıktığı son 18 derbide 8 mağlubiyet, 8 beraberlik ve 2 galibiyet yaşayarak kötü bir performans ortaya koydu.

- Son 8 maçta bir galibiyet

Galatasaray, çıktığı son 8 resmi maçta bir galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşadı. Bu süreçteki tek galibiyetini Süper Lig'de Demir Grup Sivasspor karşısında elde eden Galatasaray, bu kulvarda BtcTurk Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe ve Gençlerbirliği ile berabere kaldı, Beşiktaş'a yenildi. Galatasaray, bu dönemde UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise Belçika'nın Club Brugge takımıyla berabere kalırken, Fransa'nın Paris Saint-Germain ve İspanya'nın Real Madrid takımlarına mağlup oldu.

- Yenilmezlik serisi sona erdi

Galatasaray'ın Süper Lig'deki 7 maçlık yenilmezlik serisi, Beşiktaş mağlubiyetiyle sona erdi. Sarı-kırmızılı takım, ligin ilk haftasında Yukatel Denizlispor'a yenildikten sonra çıktığı 7 karşılaşmada 3 galibiyet ve 4 beraberlik elde etmişti. Galatasaray, Beşiktaş'a kaybederek ligde 7 maç aradan sonra mağlubiyet yaşadı.

- Vodafone Park'ta yine kazanamadı

Galatasaray, Beşiktaş'ın sahası Vodafone Park'ta oynadığı 4 maçta da galibiyet elde edemedi. 2016 yılında hizmete giren stattaki ilk maçında 2016-2017 sezonunda Beşiktaş ile 2-2 berabere kalan sarı-kırmızılı takım, rakibine 2017-2018'de 3-0, 2018-2019'da 1-0 mağlup olmuştu. Galatasaray, bugün oynanan müsabakayı da 1-0 yitirerek, bu statta galip gelmeyi başaramadı.

- Deplasmandaki puan kaybı sürüyor

Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon deplasman maçlarında puan kaybetmeye devam ediyor. Sarı-kırmızılı takım, dış sahada çıktığı 5 lig maçının birini kazanırken, 2'sinde berabere kaldı, 2'sinde de mağlup oldu. Galatasaray, rakip sahalarda oynadığı müsabakalarda alması muhtemel 15 puanın 10'nu yitirdi.

- Marcao cezalı duruma düştü

Galatasaray'da karşılaşmanın ikinci yarısında sarı kart gören Marcao, cezalı duruma düştü. Brezilyalı futbolcu, ligde gelecek hafta Çaykur Rizespor ile oynanacak müsabakada forma giyemeyecek.

- Belhanda ve Babel tartıştı

Karşılaşmanın ilk yarısında Galatasaraylı futbolcular Younes Belhanda ile Ryan Babel arasında tartışma yaşandı. Pas tercihi nedeniyle çıkan tartışmada futbolcuların sert bir diyaloğa girdikleri görüldü. Süper Lig'in 9. haftasındaki derbide Beşiktaş'a konuk olan Galatasaray, son maçına göre kadroda 2 değişiklikle sahaya çıktı.

Sarı-kırmızılı takımın hafta içinde UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ile oynadığı müsabakada ilk 11'de başlayan futbolculardan Jean Michael Seri yedeğe çekilirken, oğlu ameliyat edilen Ryan Donk ise kadroda yer almadı.

Galatasaray'ın Beşiktaş ile oynadığı derbide bu futbolcuların yerine Mario Lemina ile Sofiane Feghouli forma giydi.

Sarı-kırmızılı takım, müsabakaya Fernando Muslera, Mariano Filho, Christian Luyindama, Marcao, Yuto Nagatomo, Steven Nzonzi, Lemina, Feghouli, Younes Belhanda, Ryan Babel ve Florin Andone ile başladı.

Takımın yedek kulübesinde ise Seri'nin yanı sıra Okan Kocuk, Şener Özbayraklı, Emre Taşdemir, Ahmet Çalık, Adem Büyük, Selçuk İnan, Jimmy Durmaz, Taylan Antalyalı ve Emre Mor oturdu.

Beşiktaş Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti
- Falcao yine kadroda yok

Galatasaray'da sakatlığı bulunan Kolombiyalı yıldız golcü Radamel Falcao, Beşiktaş derbisinin kadrosunda da yer almadı.

Aşil tendonundaki ağrısı nedeniyle yaklaşık 20 gündür takımla çalışamayan 33 yaşındaki futbolcu, Gençlerbirliği, Demir Grup Sivasspor ve Real Madrid maçlarının ardından Beşiktaş derbisinde de takımını yalnız bıraktı.

Sarı-kırmızılı takımda sarı kart cezalısı Ömer Bayram derbinin kadrosunda bulunmadı.

Beşiktaş Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti
- Babel eski takımına karşı

Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna kattığı Hollandalı futbolcu Ryan Babel, eski takımı Beşiktaş'a karşı ilk kez forma giydi.

İspanya'nın Deportivo La Coruna takımından 2016-2017 sezonu devre arasında Beşiktaş'a transfer olan Babel, geçen ocak ayında İngiltere temsilcisi Fulham'a gitmiş, bu sezonun başında da Galatasaray'ın kadrosuna dahil edilmişti.

Siyah-beyazlı formayla 2016-2017 sezonunda şampiyonluk yaşayan Babel, geçen sezonun devre arasında ayrıldığı Vodafone Park'a 10 ay sonra sarı-kırmızılı formayla rakip olarak çıktı.

Bu arada Beşiktaşlı taraftarlar, maç öncesinde Galatasaray tribünlerini selamlayan Babel'e ıslıklarla tepki gösterdi.

Süper Lig'in 9. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçını TBMM Başkanı Mustafa Şentop da izledi. Şentop'u Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi karşıladı. Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz de tribündeki yerini aldı. A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş de derbi maçı takip etti.

- Beşiktaş'ta 5 değişiklik

Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray'ı konuk eden Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Braga maçına göre derbi mücadelesine 5 değişiklikle çıktı. Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Abdullah Avcı, Galatasaray karşısında önemli değişikliklere gitti.

Braga karşılaşmasında ilk 11'de sahaya sürdüğü Necip Uysal, Oğuzhan Özyakup Adem Ljajic, Tyler Boyd ve Güven Yalçın'ı derbi maçında yedek soyunduran Avcı, bu isimlerin yerine Gökhan Gönül, Atiba Hutchinson, Jeremain Lens, Abdoulay Diaby ve Umut Nayir'i ilk 11'de görevlendirdi.

- Gökhan Gönül 3 maç sonra

Siyah-beyazlı ekibin tecrübeli savunma oyuncusu Gökhan Gönül, 3 maç sonra ilk 11'deki yerine döndü. Son olarak Avrupa Ligi'ndeki Wolverhampton maçında görev alan Gökhan, sakatlığı nedeniyle ligdeki Aytemiz Alanyaspor ve MKE Ankaragücü müsabakalarının yanı sıra Avrupa'daki Braga karşılaşmasında forma giyememişti.


Beşiktaş Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti
- Umut Nayir ilk kez

Beşiktaş'ta forvet hattında görev yapan Umut Nayir, siyah-beyazlı formayla ilk kez 11'de sahaya çıkma şansı yakaladı. Siyah-beyazlı ekibin geçen sezon başında MKE Ankaragücü'nden transfer ettiği ama Bursaspor'a kiralık olarak gönderdiği Umut, derbi maçta takımının gol umudu oldu. Bu sezon Demir Grup Sivasspor, Gaziantep Futbol Kulübü ve MKE Ankaragücü maçlarında sonradan oyuna giren Umut, Braga karşılaşmasında da sonradan oyuna girerek takımının tek golünü atmıştı.


Beşiktaş Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti
- Elneny'nin yanında Hutchinson görev yaptı

Beşiktaş'ın Galatasaray ile oynadığı derbi maçta savunmanın önünde Muhammed Elneny ile Hutchinson görev yaptı. Braga maçında yedekler arasında yer alan Hutchinson, derbi maçta ilk 11'deki yerini aldı. Hastalığı nedeniyle Braga karşılaşmasında kadroda yer alamayan Diaby ise Ljajic'in yerine hücuma katkı vermeye çalıştı.

Braga maçında yedek kalan Lens de derbi maçta orta sahanın sağında oynadı. Beşiktaş'ta Utku Yuvakuran'ın yanı sıra genç oyuncular Erdoğan Kaya, Muhayer Oktay, Kartal Yılmaz ve Erdem Seçgin, yedekler arasında yer aldı.

- Çebi yönetiminde ilk derbi

Beşiktaş, yeni başkanı Ahmet Nur Çebi yönetiminde hem ilk Süper Lig hem de ilk derbi maçına çıktı.

Çebi'nin başkanlığa seçilmesinin ardından Braga ile karşı karşıya gelen siyah-beyazlı ekip, evindeki maçta rakibine 2-1 mağlup olmuştu.

- Stat doldu

Siyah-beyazlı taraftarlar, derbi maçta tribünleri tamamen doldurdu. Karşılaşma öncesi takımlarına tezahüratlarla destek veren taraftarlar, maçın başlamasıyla desteklerini artırdı.

Beşiktaşlı taraftarlar, geçen sezon siyah-beyazlı formayı giyen Ryan Babel'e maç öncesi tepki gösterdi. Galatasaraylı taraftarlar da kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek verdi.

İki takım taraftarlarının kulüplerin sembol isimleri olmuş Süleyman Seba ile Ali Sami Yen'e yönelik küfürlü tezahürat yaptığı görüldü. Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile Galatasaray'ın çalıştırıcısı Fatih Terim'in maç öncesinde bir araya gelip tokalaşmaması dikkati çekti.

Derbi maçta özel konuk

Derbi mücadelesinde Vodafone'un robotu Veysi de yer aldı. Maç için Vodafone Park'a gelen siyah-beyazlı oyuncuları karşılayan Robot Veysi, futbolculara "Vodafone Park'a hoş geldiniz." dedi. Soyunma odasına da giden Robot Veysi, odanın girişine bir nazar boncuğu asarak futbolculara bol şans diledi. Ardından, saha kenarında taraftarlara selam veren Robot Veysi, onlarla fotoğraf çektirdikten sonra Vodafone locasına gitti. Robot Veysi, loca katındaki misafirlere de "Vodafone Park'a hoş geldiniz." ifadesini kullandı.

Bu arada Beşiktaşlı oyuncular, ısınmak için sahaya Vodafone İstanbul Maratonu logolu, üzerinde bu yılın teması olan "Çocuklar için koş" yazılı tişörtler giyerek çıktı.

Siyah-beyazlı oyuncular, maç öncesi sahaya "İklim değişikliğinin farkında mısın, yerküreye saygı" yazılı pankartla çıktı.
Beşiktaş Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti
Beşiktaş Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti

Beşiktaş Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...