Trabzonspor yer ayırttı

Trabzonspor yer ayırttı

SPOR Haberleri

Bordo-mavililer Adrian'ın penaltı ve Henrique'nin golleriyle sonuca gitti. Rövanşta kaza olmazsa Trabzonspor tarihinde ilk defa UEFA gruplarına kalacak.

UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara hiç kalamayan Trabzonspor bu başarının artık eşiğinde. Play-off ilk maçında deplasmanda Arnavutluk temsilcisi Kukesi'yi 2-0 mağlup eden bordo-mavililer gruplara katılma yolunda büyük avantaj yakaladı. Rövanş maçı 29 Ağustos tarihinde Avni Aker'de. Rakibini yoklayarak girdi maça temsilcimiz. Biri bek görünümündeki iki sol kanat hücumcusunu (Olcan-Volkan) akıllı kullandı Reşit Akçay. Kukesi'nin sağ beki Pegini'nin dili sarkmıştı iki 45 sonunda. Modern futbolun uzağındaki rakibini ilk yarının ilk bölümü sonrası sıkıştırmaya başladı Karadeniz Fırtınası. Volkan'ın pasında Olcan'ın direği sıyıran vuruşu bir şeylerin habercisiydi. nbsp;
HENRİQUE RAHATLATTI
Nitekim 30'da Olcan'ın kazandırdığı penaltıyı Adrian kalecinin soluna mıhladı adeta: 1-0. İkinci yarıda skor avantajını da iyi değerlendiren Trabzonspor kontrollü ve rakipte defansta açık arayan futbolunu sürdürdü. 2 numaralı bölge güvenliğini aksamayan alan savunması ve ayağa isabetli paslarla efektif kullanan temsilcimiz 68. dakikada iki farkı yakaladı ve iyice rahatladı. Soldan yapılan ortada müsait durumda kafayı vuran Soner kaleciyi aşamazken, pozisyonu iyi takip eden Adrian'ın arka direğe kestiği topu Henrique kafayla ağlara bıraktı: 2-0. 79'da Volkan'ın köşeye vuruşunu kaleci Halili çıkarınca maç bu skorla ve mutlu bitti. nbsp;Ömer Çetin ENGİN


REŞİT AKÇAY: İYİ BİR AVANTAJ
RİSKLİ BİR TAKIM

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, rakibin beklediklerinden kötü bir performans ortaya koyduğunu belirterek "Ama yine de oyun düzenlerini hiç bozmadılar. Biz takım olma yolunda ilerliyoruz. Gol yemeden alınan iki farklı galibiyet iyi ve avantajlı bir skor ancak ikinci maçta riskli bir takım olarak karşımıza çıkacaklar. Maçlar asla oynanmadan kazanılmıyor" dedi. gt; M.Selman BEKTAŞ-Tiran (İHA)

En golcü Henrique
nbsp;Henrique dün attığı golle bordo-mavililerin Avrupa kupalarındaki en golcü (6) yabancı futbolcusu oldu. Brezilyalı oyuncu Şota Arveladze ile birlikte Avrupa kupalarında 5 gole sahipti.

Aykut dua istedi
nbsp;Aykut Akgün karşılaşma sonrası, "Maçla ilgili konuşmayacağım. Çünkü Suriye'de yaşananlarla ilgili konuşacağım. Bebeklerin titreyerek ölümleri beni çok etkiledi. Mısır ve Suriye'de yapılan zulme karşı tüm Müslümanlar dua etsin" diye konuştu.

Adrian'dan mesaj!
Dün futboluyla zaferi getiren Adrian, Beşiktaş maçında yedek soyunmasıyla ilgili olarak, "Bu maçtaki performansımla ilk 11'de yerim olduğunu hocaya kanıtladım. Avantajlı bir skor aldık ve turu geçeceğimizi düşünüyorum" dedi.

nbsp;Trabzonspor yer ayırttı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...