Obradovic'ten sert çıkış: NBA bir mafya

Düzenleyen:
Obradovic'ten sert çıkış: NBA bir mafya

SPOR Haberleri

Fenerbahçe Beko'nun tecrübeli başantrenörü Zeljko Obradovic, NBA organizasyonu ve Avrupalı koçlar hakkındaki düşüncelerinden bahsetti. Obradovic, "Belki de Avrupa basketbolu, NBA basketbolundan daha ilgi çekici" dedi.

Sportando'nun YouTube programına konuk olan Obradovic, 'Fenerbahçe ile EuroLeague şampiyonu olduktan sonra NBA'den Detroit Pistons seninle ilgilenmeye başlamıştı. NBA'de koçluk yapmayı hiç düşündün mü?' sorusuna, "Aslında o kadar ciddi bir teklif yoktu bana. Ben Avrupa'daki hayatımdan memnunum. NBA'i düşünmüyorum" şeklinde cevapladı.

"NBA bir mafya"

Tecrübeli koç açıklamalarının devamında ise, "NBA'in dünyanın en iyi organizasyonu ve ligi olduğunu biliyorum. Avrupa'da ise bu durum bir süreç gibi. NBA'e yaklaşmak elbette mümkün değil çünkü sahip oldukları para çok fazla. Ancak bugünlerde EuroLeague de üst düzey bir seviyede. Belki de Avrupa basketbolu, NBA basketbolundan daha ilgi çekici. Çoğu insan böyle düşünüyor. Umuyorum ki bir gün bir Avrupalı koç NBA'e gidecek ve orada çalışacak. Sahip olduğu yetenekleri orada kanıtlayacak. NBA'de çalışmaya hazır olan bir sürü Avrupalı koç var. Avrupa'da eğitim almış, Avrupa doğumlu koçlar var Mike D'Antoni gibi veya David Blatt gibi Avrupa'da başarılı kariyeri olan bir koç da NBA'de çalıştı. Ama şu an Avrupalı bir koç yok. Çünkü NBA bir mafya. Koçun çalışmasına izin vermiyorlar. Bunun hakkında kimse bir şey söyleyemiyor. Ben şu an söylüyorum çünkü umurumda değil. NBA'de koçluk yapan birçok arkadaşım var ve onlarla bu yaz beraberdik. Benim antrenmanlarıma geldiler ve ben onlarla her zaman irtibat hâlindeyim. Tekrar dediğim gibi NBA, dünyadaki en iyi lig ve orada çalışabilecek birçok Avrupalı koç mevcut. Ancak ben kişisel olarak oradan çalışmakla ilgilenmiyorum." ifadelerini kullandı. (Ajansspor)

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...