En değerli futbolcu Mbappé

En değerli futbolcu Mbappé

SPOR Haberleri

Avrupa’nın en büyük beş futbol ülkesi kabul edilen Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya’yı kapsayan değerlendirme doğrultusunda piyasa değeri en yüksek oyuncu, 265,2 milyon avroyla Paris Saint-Germain’den (PSG) Kylian Mbappé oldu.

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezinin (CIES) yaş, sözleşmenin tamamlanmasına kalan süre, mevki, kulüp ve millî takımda gösterilen performans ile kulübün performansı gibi kriterlere göre oluşturduğu model doğrultusunda, 265,2 milyon avro piyasa değeri bulunan Fransız golcü Mbappé, en değerli futbolcular sıralamasında zirvede yer aldı. Manchester City’nin İngiliz futbolcusu Raheem Sterling, 223,7 milyon avro piyasa değeriyle Mbappé’yi takip etti. Listede üçüncü sırayı alan Liverpool’un Mısırlı oyuncusu Muhammed Salâh’a 175,1 milyon avro değer biçildi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...