Romanya-Türkiye maçına Fatih Terim'i çıldırtan hakem

Romanya-Türkiye maçına Fatih Terim'i çıldırtan hakem

SPOR Haberleri

Romanya-Türkiye maçına atanan Norveçli hakem Svein Oddvar Moen, G.Saray'ın Real Madrid ile oynadığı maçta verdiği kararlarla Fatih Terim'i kızdırmıştı.

Romanya-Türkiye maçına atanan Norveçli hakemSvein Oddvar Moen, Galatasaray'ın Real Madrid ile oynadığı maçta verdiği kararlarla Fatih Terim'i kızdırmıştı. A Milli Futbol Takımımızın, 10 Eylül Salı günü Romanya ile deplasmanda oynayacağı, 2014 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu maçını Norveç Futbol Federasyonu'ndan Svein Oddvar Moen yönetecek. Romanya'nın Bükreş şehrindeki National Arena'da saat 21.00'de başlayacak karşılaşmada Moen'in yardımcılıklarını Kim Haglund ve Frank Andas yapacak. Ken Henry Johnsen'in dördüncü hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın ilave yardımcı hakemleri ise Alan Freeland ve Nebojsa Ivkovic olacak. 2011/12 sezonunda Norveç'te ''Yılın hakemi'' ödülüne layık görülen Svein Oddvar Moen, 2012/2013 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde 4 karşılaşmada düdük çaldı. Oddvar Moen, 2010-2011 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde Bursaspor-Valencia ve Young Boys-Fenerbahçe maçlarında da düdük çalmıştı.
Moen, Real Madrid ile Galatasaray arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında düdük çaldı. Bu maçtaki kararlarıyla temsilcimizin tur ümitlerini bitiren Moen, maç sonunda Fatih Terim tarafından ağır bir dille eleştirildi
PENALTILARI ES GEÇTİ
Moen ilk tartışılan kararını karşılaşmanın ilk yarısında aldı. Galatasaray'ın kullandığı korner sonrasında ceza sahası içinde yaşanılan karambolde Khedira'nın topa el temasında devam kararı verdi.
İkinci yarıda ise Moen herkesin konuştuğu ve İspanyolların da kabul ettiği pozisyonda büyük bir hataya imza attı. 78. dakikada Burak Yılmaz'ın ceza sahası içerisinde Sergio Ramos'la girdiği mücadele sonrası yerde kalmasına penaltı çalmadığı gibi, Burak'a kendini yere attığı gerekçesiyle bir de sarı kart gösterdi.
TERİM: "BİRÇOK KARARI DA YANLIŞ VERDİ"
Fatih Terim, Real Madrid maçının arkasında Moen için şu açıklamaları yaptı; "Real Madrid'in hakemlere ihtiyacı yok ama olanı da vermeyince olmuyor. Birçok kararı da yanlış verdi. Tabii maçla ilgili konu hakem değil. İlk yarıda bulacağımız goller her şeyi değiştirirdi. İkinci maç uğraşacağız ama Real Madrid büyük ihtimalle tura yakın. 3-0'ken Real Madrid ile oynamak kolay değil. Real Madrid oyunun iki tarafını iyi yaptığı için İstanbul'daki maç da kolay değil. Çıkıp oynayacağız, elimizden geleni yapacağız. Türkiye'ye ümitle dönmeyi isterdik ama olmadı. Oyuncularımız elinden geleni yaptı"
"AMATÖR GİBİ HAKEM"
Terim; "Bir de Norveçli hakem var. Amatör gibi hakem. Nedir bu? Nereden çıktı? Anlamış değilim. Bizim mağlup mu etti? Hayır. O kadar güzel yerlerde o kadar güzel, iyi düdükler çaldı ki. Penaltı pozisyonlarını bilmiyorum ama herkes penaltı diyor. Hakem heralde Real Madrid isminden korktu. Bu seviyenin hakemi değil. Hakem penaltı mı, değil mi bilmiyor. Bu maçlarda penaltıyı, eli görmezsen, olmaz. Herkes penaltı diyor, bir tek hakem bir şey demiyor. Real Madrid zaten bu turnuvanın favorisi. Olmadı, ne yapalım?" açıklamasını yaptı. (SPORX)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...