Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fatih Terim iddialı konuştu, gözdağı verdi, 'Romanya düşünsün'

Fatih Terim iddialı konuştu, gözdağı verdi, 'Romanya düşünsün'

SPOR Haberleri

Milli takım ımızın teknik direktörü Fatih Terim, Andorra karşılaşmasının ardından açıklamada bulundu.

Milli takım ımızın teknik direktörüFatih Terim, Andorra karşılaşmasının ardından açıklamada bulundu. Karşılaşma ile ilgili değerlendirmesinde Andorra'yı kolay yendiklerini belirterek Romanya karşısında da korkacak bir şeylerinin olmadıklarını söyledi. "Romanya maçının bununla hiç alakası yok. Biz böyle bir sahada oynayacağız. Onlar da işi kolaylıyorlar bizi yenerlerse. Bugün Andorra adına aleyhe olan herşey bu kez bizim başımıza gelecek. Bizim korkacak bir şeyimiz yok. Orada da yenmek için sahaya çıkacağız." "Bütün ekibimizi izledim. Beni de çağırmışlardı ve ben de tanıtıma gitmiştim. Bunu da artık bize versinler. Olimpiyatlar bize gelirse sosyal değişim yaşayabiliriz. Biz de yakından takip edeceğiz heyecanla" diyerek açıklamalarını tamamladı.
BASIN TOPLANTISI
Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, Andorra maçını güzel oyunla kazandıklarını, Romanya maçında ise işlerinin daha zor olacağını söyledi. Terim, son günlerdeki eleştirilere de yanıt vererek, "Kimse milli görevlerimi ve Galatasaraylılığımı tartmaya kalkmasın" dedi.
Terim, maçla ilgili değerlendirmesinde şöyle dedi, "Güzel bir galibiyet oldu. Andorra güçlü takımlar kategorisinde değil, ama 11 kişiyle defans yaptığında aşmakta zorlanabilirsiniz. Nitekim yarım saat zorlandığımız söylenebilir. Ama oyunun kontrolü hep elimizdeydi. Pas yüzdemiz, pozisyonumuz çok yüksekti, gol adedi çok fazlaydı. Sevindirici olan bunlar. İki üç gün içinde çok fazla bir şey yapamıyorsunuz. Ama bir galibiyet, bir moral, bir silkinme gibi düşünülebilir. Oyuncularımızı kutluyorum. Hepsi çok coşkulu, istekli, söylenenleri özümsemiş ve yapmaya özen gösterir durumdaydı. Bir maçın bitimi, diğer maçın başlangıcı. Burada Kayseri'ye gelen seyircilere parantez açmamız lazım. Milli takımımızın böyle oynaması lazım. Tribünlerin dolu, desteklenen sahalarda oynaması lazım. Türk Milli Takımı'nın her zamankinden fazla desteğe ihtiyacı var. Bir şey başarılacaksa hep beraber başarılır. Buraya gelindiğinde herkes rengini kırmızı beyaza döndürür. Bu da benim için sevindirici, full ve coşkulu oynamak. İkisi birleşince bu sinerji enerjiye dönüyor. Ortaya bu tablo çıkıyor. Onlara çok teşekkür ediyorum, elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Hepimizin daha doğru yapacağı şeyler var. Hep beraber bir araya gelerek çok çabuk bunları hayata geçirmeliyiz. Yeniden dizayn edebiliriz. Buna gücümüz var. Ama herkesin taşın altına da elini koyması gerekir. Yetenekli oyuncuları fazla olan takımın mücadele gücü de fazla olmalı ki mükemmel olsun. Onu yapmaya çalışacağız. Güzel bir grubuz. Bugünkü avantajımız Romanya maçında dezavantaja dönüşecek. Tribünler onların olacak. Yendikleri takdirde işi kolaylıyorlar. Deplasmanda oynuyoruz. Romanya hiçbir zaman Andorra değil. Dikkatli davranmamız lazım. Kazanma adına her şeyi yapacağız. Bize o yarıyor."
"KİMSE MİLLİ GÖREVLERİMİ VE GALATASARAYLILIĞIMI TARTMAYA KALKMASIN"
Teknik direktör Fatih Terim, gazetecilerin iki gündür yüzünün asık olduğunu sorması üzerine ise şöyle dedi, "Saat başı birileri konuşup, yeni gündemler önüme geliyor. Öncelikle ben bunu hak etmiyorum. Sizleri ve kamuoyunu idare ettiğim gibi bir düşünce ve yargıya varıyorsunuz. Ben 3 hafta önce ne dedimse hala ordayım. Ben farklı bir yerde değilim. Görevi kabul ederken ne demişsem ordayım. Sizler aynı yerde değilsiniz. Kimse benim milli görevlerimi ve Galatasaray'a bağlılığımı tartmaya kalkmasın. Hele bunlarla ilgili şüphe duymaya kimsenin hakkı yok. Buradan hareketle beni yaralamaya kalkmasın kimse. Buna müsaade etmem, etmeyeceğim de. Herkesi sakinliğe ve sadece desteğe davet ediyorum.
"HER BRANŞTA OLİMPİYAT SPORCULARI YETİŞTİRECEK ÜLKE TEMENNİ EDİYORUM"
İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'na adaylığıyla ilgili de Terim, şunları söyledi, "2020 toplantısı için olimpiyatın kararı için son saatleri yaşıyoruz. Bugünün değil, geleceğin Türkiye'si için çok önemli bir karar. Umarım alırız. Umarım istediğimiz gibi olur. Her branşta olimpiyat sporcuları yetiştirecek ülke temenni ediyorum. İnşallah olimpiyatlar izim olur. Sayın Başbakanımıza ve ekibine Hasan Arat arkadaşıma ve olimpiyat ekibimize sevgi ve saygılarımızı pozitif düşüncelerimizi yolluyorum. İnşallah ülkemiz için yepyeni bir ortam olur.
ANDORRA MİLLİ TAKIMI TEKNİK DİREKTÖRÜ EULATE: "TÜRKİYE KARŞISINDA SAKİN OLMAYI BAŞARAMADIK"
Andorra Teknik Direktörü Koldo Alvares de Eulate, Türkiye karşısında sakin olmayı başaramadıkları için kaybettiklerini söyledi. Türkiye'nin şansının devam ettiğini de belirten Eulate, kaleci değiştirmesiyle ilgili soru ve maçın değerlendirmesini ise şöyle yaptı: "Her kalecinin hazır olması gerekir. Her kaleci gol yiyebilir. 30'uncu dakikaya kadar orta saha oyuncularını tuttuk ama sonrasında tutamadık kalemizde şık goller buldular. Sanıyorum maça iyi başladık. Kontrolü elimizde tutmaya çalıştık, ancak sakin değildik. Sakin olmayı başaramadığımız için de maçı istediğimiz gibi bitiremedik. Yarından itibaren Hollanda maçını düşünmeye başlayacağız. Önceki maçlarda daha fazla kart görmüştük. Hak etmediğimiz kartlar da gördük. Romanya maçının sonucunu bilmediğim için kesin bir şey söyleyemiyorum. Ama şansı devam ediyor. Bugünkü atmosferde daha başarılı olur."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...