Formula 1 İtalya Grand Prix'sini Sebastian Vettel kazandı

Formula 1 İtalya Grand Prix'sini Sebastian Vettel kazandı

SPOR Haberleri

Formula 1 Dünya Şampiyonası 'nda sezonun 12. yarışı İtalya Grand Prix'sini Red Bull-Renault'nun Alman pilotu Sebastian Vettel kazandı.

Sezonun 12. yarışı İtalya Grand Prix 'sini Red Bull-Renault'nun Alman pilotu Vettel kazandı. Formula 1DünyaŞampiyonası 'nda sezonun 12. yarışı İtalya nbsp; Grand Prix'sini Red Bull-Renault'nun Alman pilotu Sebastian Vettel kazandı. İtalya'nın Milano kenti yakınlarında, 5 bin 793 metre uzunluğundaki nbsp; Monza Otodromu'nda 53 tur üzerinden koşulan İtalya Grand Prix'sinde damalı nbsp; bayrağı ilk geçen pilot 1 saat 18 dakika 33 saniyelik zamanıyla Red Bull-Renault nbsp; pilotu Sebastian Vettel nbsp; oldu. nbsp; Yarışa ilk cepte başlayan Alman pilot, bu zaferle nbsp; son 4 yarıştaki 3. birinciliğini aldı. Yarışa 5. cepte start alan Ferrari'nin İspanyol pilotu Fernando Alonso nbsp; da yarış boyunca önündeki rakipleri geçmeyi başararak, mücadeleyi Vettel'in 5.4 nbsp; saniye gerisinde ikinci basamakta tamamladı.
İkinci cepte start alan Red Bull-Renault'nun Avustralyalı pilotu Mark nbsp; Webber ise mücadeleyi üçüncü sırada tamamlarken, Ferrari'nin Brezilyalı pilotu nbsp; Felipe Massa da yarışa başladığı gibi dördüncü sırada İtalya Grand Prix'sini nbsp; bitirdi.
İtalya Grand Prix'sini birinci sırada bitiren Vettel, pilotlar nbsp; klasmanında, en yakın rakibi Ferrari'nin İspanyol pilotu Alonso ile arasındaki nbsp; puan farkını da 53'e çıkardı. Alonso ise 5. cepte başladığı yarışı 2. sırada nbsp; bitirerek puan farkının daha da açılmasını önledi.
Bu yarışla Formula 1 bu sezon Avrupa kıtasına veda etmiş oldu. Formula nbsp; 1'de sezonun 13. yarışı Singapur Grand Prix'si 22 Eylül'de koşulacak.
Yarışı ilk 10 sırada bitiren pilotlar şöyle: nbsp;
nbsp;1. Sebastian Vettel nbsp; nbsp; nbsp; (Red Bull Racing-Renault) nbsp;
nbsp; 2. Fernando Alonso nbsp; nbsp; nbsp; (Ferrari) nbsp;
nbsp; 3. Mark Webber nbsp; nbsp; nbsp; (Red Bull Racing-Renault) nbsp;
nbsp; 4. Felipe Massa nbsp; nbsp; nbsp; (Ferrari) nbsp;
nbsp; 5. Nico Hulkenberg nbsp; nbsp; nbsp; (Sauber-Ferrari) nbsp;
nbsp; 6. Nico Rosberg nbsp; nbsp; nbsp; (Mercedes) nbsp;
nbsp; 7. Daniel Ricciardo nbsp; nbsp; nbsp; (STR-Ferrari) nbsp;
nbsp; 8. Romain Grosjean nbsp; nbsp; nbsp; (Lotus-Renault) nbsp;
nbsp; 9. Lewis Hamilton nbsp; nbsp; nbsp; (Mercedes) nbsp;
nbsp; 10. Jenson Button nbsp; nbsp; nbsp; (McLaren-Mercedes)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...