Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hagi, 'Arda tek başına hiç bir şey yapamaz'

Hagi, 'Arda tek başına hiç bir şey yapamaz'

SPOR Haberleri

2014 Dünya Kupası Elemeleri'nde Romanya ile tamam mı devam mı maçına çıkacak olan A Milli Takım'da artık nefesler tutuldu.

2014 Dünya Kupası Elemeleri'nde Romanya ile tamam mı devam mı maçına çıkacak olan A Milli Takım'da artık nefesler tutuldu. Romanya deplasmanında kazanarak, Macaristan'ın puan kaybetmesini bekleyecek olan A Milli Takım'da artık tüm hazırlıklar tamamlandı ve son taktik provalar yapılmaya başlandı. Romanya ile Türkiye arasında oynanacak maçtan önce TRT Spor'a açıklamalarda bulunan Galatasaray'ın efsane futbolcusu Hagi, Fatih Terim'e dikkat çekti. Hagi, Sneijder ve Drogba hakkında da konuştu. nbsp;
"TÜRKİYE'YE DÖNMEYE HER ZAMAN HAZIRIM"
Türkiye'nin kendisi için bir vatan olduğunu ifade eden Hagi, "Türkiye benim her zaman gönlümde, Türkiye ikinci vatanım. Oraya ne zaman gelsem hep memnuniyetle dönüyorum ve dönmeye de devam edeceğim.. Romanya'da yoğun işlerim var. Futbol takımı ve akademim ile ilgileniyorum. İstanbul'a kendimi daha rahat hissetmek için geliyorum. Galatasaray'ın Real Madrid maçına da gelmek istiyorum. Türkiye'ye dönmeye ve sevgiyle çalışmaya hazırım. Türkiye'de en güzel günlerimi geçirdim. Bu işe kalkışırsam Galatasaray'ın bu performansları elde etmesi için elimden geleni yapmaya hazırım.Bunu nerede çalışırsam çalışayım yaparım. Romanya'da son yıllarda kendimi ispat ettim. En iyi seviyeye nasıl gelineceğini biliyorum." dedi.
"FATİH TERİM FAKTÖRÜ UNUTULMAMALI"
Romanya'nın kendi sahasında favori olduğunu ancak Fatih Terim faktörünün unutulmaması gerektiğini vurgulan Hagi, "Türkiye ile Romanya arasındaki maçlar her zaman zor geçer, iki ülke dost olsa bile. Romanya kendi sahasında favori ama Türkiye'nin başında Fatih Terim var. Fatih Hoca oyuncularını iyi motive eden ve futbolcularını bir araya getirebilen biri. Bu açıdan maçın zor geçeceğini düşünüyorum. Romanya olarak biz de Brezilya'ya gitmek istiyoruz. Fatih Terim bana göre Türkiye'de bütün zamanların en iyi teknik direktörüdür. Her zaman yüksek performansı olan ideal bir teknik direktördür. Fatih Hoca'yı milli takım kampında ziyaret etmeyi düşünüyorum. Gideceğim, selam vereceğim ve hoşgeldin diyeceğim. Kendisi ile ilişkilerimiz mükemmel." dedi.
"FATİH TERİM'İN İŞİ ZOR"
Galatasaray ile A Milli Takımı yürütmenin zor olduğunu vurgulayan Rumen futbol adamı, "Fatih Terim'in Milli takımla ne kadar süre için anlaştığını bilmiyorum. O yüzden onun hem Galatasaray hem de Milli takımı çalıştırmasının nasıl bir etki yapacağını söyleyemem. Sadece 2014 Dünya Kupası Elemeleri için Milli takımın başına getirilmiş ise bu maçlar için ideal bir teknik direktördür. Galatasaray'ı da Türk Milli Takımı'nı da birlikte yürütmek zor iş. Gördüğüm kadarı ile Galatasaray ile olan sözleşmesini de 2016 yılına kadar uzattı. Bana kalırsa bu opsiyonu aldı, kendisi bu seçeneği yaptı ama Milli takımda da üzerine çok büyük bir yük düşüyor." şeklinde konuştu.
"ARDA TEK BAŞINA HİÇBİR ŞEY YAPAMAZ"
Arda'nın çok iyi bir futbolcu olduğunu ifade eden Hagi, "Galatasaray'daki teknik direktörlük dönemimde Arda'nın sakatlık dönemleri çok uzun sürdü ve fazla oynatamadım. Şimdi ise fiziksel olarak çok iyi durumda. İspanya Ligi'nde büyük bir tecrübe kazandı. Arda ciddi ve futbolu seven bir oyuncudur ama Arda Milli takımın en önemli kozu olmalı. Tek başına hiç bir şey yapamaz. Onun etrafında çok iyi bir ekip oluşturulmalı. Türkiye'nin problemi sadece bir oyuncuya bağlı problem değil çünkü futbol kolektif bir oyun ve her zaman takım olgusu çok önemlidir. Takımın içinde Arda dışında da yetenekli oyuncuların olması lazım. Maalesef Milli takımdaki durumlar çok iyi değildi. Sabır ve doğru strateji ile takım olarak başarabilirler çünkü Türkiye her zaman yüksek oyun standartlarına sahip olmuştur. Eski günlerine dönmesi gerekiyor." dedi.
"G.SARAY, BENİM PERFORMANSIMI AŞACAK OYUNCU..."
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki şansını da değerlendiren Hagi, "Şampiyonlar Ligi zordur, kolay takım yok. Real Madrid ve Juventus güçlü rakipler ama Galatasaray büyük takım ve çok önemli oyuncuları var. Fatih Terim tecrübesi, Galatasaray kalitesi ile çok iyi maçlar çıkaracaktır. Ümit ediyorum Galatasaray bu gruptan çıkar ve inşallah ben de maçları izlemeye gelirim. 10 numaralar farklı özelliklere sahip olurlar. Galatasaray'a geldikten sonra çok önemli başarılara imza attım. Öyle bir zaman gelecek ki Galatasaray, benim performansımı aşacak bir oyuncu bulmak zorunda kalacak. Hedefin bu olması lazım ama şu dönemde benim gibi bir oyuncunun maliyetinin çok olduğunu düşünüyorum. Belki de Galatasaray'ın bünyesinde böyle bir oyuncu var. Sneijder mükemmel bir oyuncu. İyi bir yaşta ve çok güzel bir kariyere sahip. O oyuncu Sneijder olabilir." ifadelerini kullandı.
"DROGBA HARİKA BİR OYUNCU"
Didier Drogba hakkında da konuşan Rumen efsane, "Didier Drogba profesyonellik açısından mükemmel bir oyuncu. Anladığım kadarı ile soyunma odasında da takımı birlikte tutan bir oyuncu. Yaşı ne olursa olsun profesyonel olarak çok önemli biri. İnşallah Galatasaray için çok fazla goller atar da bizi de sevindirir." dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...