UEFA, Euro 2020 için toplanacak

/ Kaynak: AA
UEFA, Euro 2020 için toplanacak

SPOR Haberleri  / AA

UEFA, EURO 2020'ye evsahipliği yapmaya aday olacak ülkeleri onaylamak için toplanacak

UEFA İcra Kurulu,EURO 2020'ye evsahipliği yapmak için adaylık teklif edecek ülkelerin durumunu onaylamak için toplantı düzenleyecek. UEFA'nın internet sitesinde yer alan haberde, UEFA Başkanı Michel Platini'nin yöneteceği İcra Kurulu toplantısı, 19-20 Eylül tarihlerinde Hırvatistan'ın Dubronik kentinde yapılacak. UEFA İcra Kurulu, geçen yılın Aralık ayında İsviçre'nin Lozan kentinde düzenlediği toplantıda, EURO 2012'nin bir ya da iki ülke yerine daha fazla yerde
oynanması kararını almıştı. Ocak ayında yapılan bir diğer toplantıda ise organizasyonun evsahipliği için Avrupa'dan 13 ülke seçileceği açıklanmıştı. UEFA, turnuvayı 13 ülkeye yayma kararını, EURO 2020'nin Avrupa çapında futbol festivali havasında geçmesi ve bugüne kadar organizasyona ev sahipliği yapma fırsatı bulamayan ülkelere bir şans sağlanması amacıyla aldığını belirtmişti. EURO 2020'ye evsahipliği yapacak ülkelerin teklif dosyalarının sunumu ve değerlendirme sürecinin başlatılması 2014'ün ilkbaharında, evsahibi ülkelerin belirlenmesi ise gelecek yılın eylül ayında düzenlenecek toplantıda ele alınacak. Hırvatistan'da düzenlenecek toplantıda, EURO 2020'ye evsahipliği yapacak ülkelerin durumunun görüşülmesi dışında Fransa'nın evsahipliğini üstlendiği UEFA EURO 2016 finallerinin hazırlık aşaması, kulüplerin lisans ve finansal fair play konuları da ele alınacak.
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...