Formula 1'de flaş transfer, Raikkonen yeniden Ferrari'de

Formula 1'de flaş transfer, Raikkonen yeniden Ferrari'de

SPOR Haberleri

Formula 1'in güçlü takımlarından Ferrari, Finlandiyalı pilot Kimi Raikkonen ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Formula 1 'in güçlü takımlarından Ferrari, Finlandiyalı pilot Kimi Raikkonen ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Formula 1 pilotlarından Finlandiyalı Kimi Raikkonen, Ferrari ile sözleşme imzaladı. Ferrari resmi sitesinde yer alan açıklamada, "Yeniden hoşgeldin, Kimi" manşetiyle bu transfer duyuruldu. Ferrari'nin açıklamasında, "11 Eylül 2013 tarihinden itibaren Scuderia Ferrari ile Kimi Raikkonen anlaşma sağlamıştır. Finlandiyalı pilot, önümüzdeki iki sezon boyunca Fernando Alonso'yla birlikte Ferrari için yarışacaktır" ifadeleri kullanıldı. Formula 1 Ferrari takımının patronu İtalyan Menajer Stefano Domenicali, " Raikkonen ile yeniden birlikte çalışmaktan çok mutluyum. O burada dünya şampiyonu oldu. Bence o da geri dönmekten çok mutlu. O yeniden başarıyı yakalamak için çalışmaya hazır ve istekli" diye konuştu.
2003 ve 2005 yılları arasında dünya ikincliği elde eden Finlandiyalı pilot, 2007 yılında Ferrari ile Dünya Şampiyonu ünvanını kazanmıştı. Daha önce Ferrari ile 2007 - 2009 yılları arasında yarışan "Buz adam" lakaplı Fin pilot, böylelikle yeniden Ferrari'ye dönmüş oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...