A Milli Futbol Takımı Macaristan'a 2-0 mağlup oldu

Düzenleyen:
A Milli Futbol Takımı Macaristan'a 2-0 mağlup oldu

SPOR Haberleri

B Ligi 3. Grup son maçında David Siger’in golüyle geri düştük. Beraberliği ararken uzatmada Varga bir kere daha canımızı yaktı. Sırbistan da Rusya’yı yenince en kötü senaryo gerçekleşti, küme düştük...

UĞUR AKTAN

UEFA Uluslar Ligi’nde B Ligi’nde mücadele eden A Millî Futbol Takımımız, 3. Grup’ta oynadığı son maçta Macaristan’a deplasmanda 2-0 mağlup oldu. Millî takımımız bu sonucun ardından C Ligi’ne düştü. Budapeşte’deki Puskas Arena’ya grup liderliği umuduyla çıkan Şenol Güneş’in öğrencileri bu skorla 90 dakika sonunda büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. 

Fırsatları kaçırdık

Macaristan’a grubun üçüncüsü olarak giden takımımız, karılaşma öncesi liderlik hesapları yaparken, Sırbistan’dan arka arkaya gelen goller de bu umutlarımızı arttırdı. Sırbistan’ın Rusya karşısında ilk yarıyı 4-0 önde kapatmasıyla ikinci yarıya liderlik hedefiyle çıkan millîler, Cenk ve Ozan ile önemli şanslar da yakaladı ama Macaristan 57’de David Siger’in attığı golle liderliği aldı.

Zirve Macaristan’ın

Bulacağı golle liderlik koltuğuna oturacak olan ay-yıldızlılar, yediği golle grubun son sırasına inerken, Şenol Güneş maçın son bölümünde hücum hattını hareketlendirmek için Deniz Türüç ve Berkay Özcan’ı oyuna aldı. Fakat saha içi yerleşimi problemi üretkenlik sorununu da beraberinde getirirken, maçın skorunu 90+5’te kariyerini Kasımpaşa’da sürdüren Kevin Varga söyledi: 2-0.

A Milli Futbol Takımı Macaristan'a 2-0 mağlup oldu

HIZLICA 90 DAKİKA!

ALKIŞ: Macaristan kalecisi Denes Dibusz millî takımımızın kaleyi bulan 5 şutunda da başarılıydı.
YANLIŞ: Oynanan altı karşılaşmada bir galibiyette kalan Şenol Güneş’in kadro tercihleri tartışıldı. 
HAKEM: Slovak hakem Ivan Kruzliak maçın genelinde oyuna etki edecek bir yanlışa düşmedi. 

A Milli Futbol Takımı Macaristan'a 2-0 mağlup oldu

Şenol Güneş: İlginç bir son oldu

 A Millî Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş maçın ardından, “İlginç bir son oldu. Rakipten rövanşı almak istedik ama olmadı. İlk yarının ortalarına doğru oyuna ortak olduk ve sonra oyunu ele geçirdik. Ancak istediğimiz pozisyonları bulamadık. Rakip savunmayı açacak işler yapamadık. Oyunumuz maçı kazanmaya yeterli değildi” sözlerini kullandı. 

Karakterimiz sahada değildi

Golü bir türlü bulamadığımızı vurgulayan deneyimli hoca, “Daha çok isteyen Macaristan’dı. Gücümüzü sahaya yansıtamadık. Oyun karakterimiz sahada değildi. Fiziksel ve zihinsel yorgunluk olabilir. Sonuç almak için sıkıntı çektik. Ne olursa olsun galibiyet istiyorduk. Rakip 0-0’a razıyken 2 gol buldu. Ne yaptıysak bir türlü olmadı” şeklinde konuştu. 

ONU ÇOK ARADIK
Burak Yılmaz hastalandı

A Millî Takım’ın tecrübeli ismi Burak Yılmaz, Macaristan önünde kadroya alınmadı. Şenol Güneş, müsabaka öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, “Buraya gelmeden bir gün önce Burak hastalandı ve hastaneye gitti. İki gündür halsiz durumda. Oynama şansı olmadığı için kadroya almadık” ifadelerini kullandı.

DÖRT DEĞİŞİKLİK YAPTI 
Güneş’ten mini rotasyon

Şenol Güneş, Rusya ile oynanan son karşılaşmaya göre ilk 11’de 4 değişikliğe gitti. Cengiz Ünder cezalı, Zeki Çelik sakattı. Kaan Ayhan ile Okay ise yedek kaldı. Ozan Kabak, Nazım Sangare, Mahmut Tekdemir ve İrfan Can Kahveci on birde şans buldu. 

A Milli Futbol Takımı Macaristan'a 2-0 mağlup oldu

BAKAN DESTEĞİ
Kasapoğlu tribünde

Puskas Arena’da oynanan maçı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da izledi. Bakan Kasapoğlu kritik mücadeleyi Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte protokol tribününden takip etti.

K.PAŞALI OYUNCU
Varga oldu bela

Maçın ikinci yarısında oyuna giren ve Kasımpaşa forması giyen Kevin Varga geceye damgasını vurdu. Takımımızı çok zorlayan futbolcu ilk golün oluşumuna katkı yaparken, uzatmada ağlarımızı havalandırarak ümitlerimizi tamamen tüketen isim oldu. 

ACI GERÇEK! İşte yeni rakiplerimiz

l Faroe adaları
l Cebelitarık
l Lüksemburg
l Azerbaycan
l Kuzey Makedonya
l Gürcistan
l Yunanistan
l Kosova
l Belarus
l Litvanya
l Kuzey irlanda
l Slovakya
l Bulgaristan

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...