PSG Başakşehir maçı ertelendi

PSG Başakşehir maçı ertelendi

SPOR Haberleri

Paris Saint Germain-Medipol Başakşehir karşılaşması ertelendi. Müsabaka yarın (9 Aralık) kaldığı yerden devam edecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu altıncı haftasında Fransa'da oynanan Paris Saint-Germain - Başakşehir karşılaşması yarına ertelendi. Maçın 4. hakemi Constantin Sebastian Coltescu'nun, Teknik Direktör Okan Buruk'un yardımcısı Pierre Webo'ya yaptığı ırkçı söylemlerde bulunmuş ve her iki takım da soyunma odasına gitmişti. Her ne kadar UEFA görevlileri söz konusu hakemin görevden alındığını söylese de turuncu-lacivertli futbolcular sahaya çıkmak istemeyince maç ertesi gün kaldığı yerden devam edilmek üzere tehir edildi.
Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ise "Dört hakemin de değişmesiyle maç yarın 20.55'te kaldığı yerden devam edecek." dedi.

YENİ HAKEM BELLİ OLDU
Paris Saint Germain - Medipol Başakşehir maçının yeni hakemi Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Danny Makkelie oldu.
UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda Paris Saint Germain - Medipol Başakşehir karşılaşması Başakşehir Yardımcı Antrenörü Pierre Webo'ya Rumen 4. hakem Constantin Sebastian Coltescu'nun yaptığı ırkçı söylem sonrasında ertelendi. Maçı Romanya Futbol Federasyonu'ndan Ovidiu Hategan, Octavian Sovre, Sebastian Gheorghe hakem 3'lüsü yönetiyordu. Başakşehir'in de isteğiyle mücadelenin hakemleri değişti.
UEFA'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, bugün kaldığı yerden devam edecek olan müsabakada Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Danny Makkelie'nin düdük çalacağı duyuruldu. Makkelie'nin yardımcılıklarını Hollanda'dan Mario Diks ve Polonya'dan Marcin Boniek yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Polonyalı Bartosz Frankowski olacak. VAR'da İtalya'dan Marco Di Bello ve AVAR'da ise yine İtalyan Maurizio Mariani görev yapacak.

"YENİ BİR HAKEM DÖRTLÜSÜYLE YARIN (9 ARALIK) OYNANACAK"

Başakşehir FK CEO’su Mustafa Eröğüt, Webo’ya yapılan ırkçı saldırı sonrasında UEFA’yla görüştüklerini ve yeni bir hakem dörtlüsü talep ettiklerini söyledi. Maçın yeni hakemlerle yarın oynanacağını aktaran Eröğüt, "Paris Saint-Germain’li oyuncular bize destek verdi" dedi.

Şampiyonlar Ligi H Grubu altıncı maçında Paris Saint-Germain’e konuk olan Başakşehir, maçın dördüncü hakemi Rumen Constantin Sebastian Coltescu'nun Yardımcı Antrenör Pierre Webo’ya yaptığı ırkçı söylem sonrasında sahadan çekilmiş ve maça çıkmayacağını açıklamıştı. Başakşehir’in sahadan çekilmesine Paris Saint-Germain’li futbolcular da destek verirken kulübün CEO’su Mustafa Eröğüt, yaşanan gelişmeler sonrasında BeinSport’a bağlanarak açıklamalarda bulundu. Dördüncü hakemin talihsiz bir kelime kullandığını söyleyerek sözlerine başlayan Mustafa Eröğüt, "Kendi dilinde kötü bir manaya gelmediğini söylese de uluslararası üst düzey bir maçta dikkatli olması gerekirdi. Biz tepki gösterdik ve PSGli oyuncular da destek verdi. UEFA yetkilisi, maçın dördüncü hakeminin maçtan alındığını ve VAR hakemlerinden birinin geleceğini söyledi. Ancak biz kabul etmedik. UEFA ile yaptığımız görüşmeler sonucunda yeni bir hakem dörtlüsü gönderilmesine karar verildi ve maç yarın oynanacak. Paris Saint-Germain’li oyuncular burada bize çok büyük destek verdi, kendilerine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

"22 OYUNCUYLA PROTESTO GÜNDEME GELDİ"
Paris Saint-Germain’li futbolcuların kendilerine "Maça çıkalım ve 22 futbolcu olarak sahada hakeme protesto edelim" teklifini yaptığını da sözlerine ekleyen Eröğüt, "22 oyuncunun sahaya çıkıp hakemlere hep beraber tepki göstermesi de gündeme geldi ancak bizim oyuncularımız sahaya çıkmak istemedi. Burada maça çıkmak isteyen 1 kişi bile olmadı. Takım halinde böyle bir duruş sergiledik. Soyunma odasında bir toplantı yaptık ve başkanımız da görüntülü aramayla bağlandı" açıklamasında bulundu.

BAŞAKŞEHİR'DEN AÇIKLAMA
Medipol Başakşehir, Paris Saint Germain maçında 4. hakem Sebastian Coltescu’nun turuncu-lacivertlilerin yardımcı antrenörü Pierre Webo’ya yapmış olduğu ırkçılık nedeniyle futbolcuların sahaya çıkmama kararı aldığını açıkladı. Turuncu-lacivertlilerin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Paris Saint Germain maçında 4. hakem Sebastian Coltescu’nun yardımcı antrenörümüz Pierre Webo’ya yapmış olduğu ırkçılık nedeniyle futbolcularımız sahaya çıkmama kararı almıştır" denildi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...