Galatasaray, kupa çeyrek finalinde evinde Alanyaspor'a elendi

Düzenleyen:
Galatasaray, kupa çeyrek finalinde evinde Alanyaspor'a elendi

SPOR Haberleri

Çağdaş Atan'ın takımı Babacar'ın biri penaltıdan iki ve Salih Uçan'ın golleriyle yarı finale yükseldi. Maçın son bölümlerinde Cimbom Mustafa ve Gedson'la iki gol bulsa da artık çok geçti.

YALIMCAN SARPYEL

Acı bir veda 
Ligde oynadığı son beş maçını kazanan, geçtiğimiz hafta da derbide F.Bahçe'yi geçerek zirveye kurulan Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası’na çeyrek finalde Alanyaspor’a mağlup olarak veda etti. Zorlu doksan dakikaya Galatasaray daha iyi başladı. İlk dakikalarda topa hâkim olan sarı kırmızılılar boşluk bulmakta zorlanırken, yavaş yavaş ağırlığını koyan Alanya yakaladığı fırsatları iyi değerlendirerek aldığı galibiyetle kupada yoluna devam etti. 

Duvar ördü 
Çağdaş Atan belli ki Galatasaray’ı çok iyi analiz etmiş, öğrencilerine de doğru aktarmış rakibini. Galatasaray’ın hızlı ayaklarına neredeyse maç boyunca hiç boşluk bırakmadı Akdeniz temsilcisi. Cimbom’un kanatları işlemez hâle gelirken, orta sahası da rakibin kilidini açacak varyasyonlar üretemedi. Diğer tarafta Alanya önce Aslan’ı durdurmayı başardı sonra da savunma zaaflarının üstüne giderek Babacar ve Salih ile bulduğu gollerle evine 3-2’lik skorla dönmeyi başardı. 

Sağlı sollu Alanya 
Alanyaspor’un bulduğu ilk gol Galatasaray savunmasının sağından, ikincisi solundan geldi. Sarı kırmızılı iki bek aksadı ama Babel ve Onyekuru da geriye yardım etmedi. Çağdaş Atan’ın öğrencileri ise yaptıkları alan savunmasıyla Aslan’ı sıkıştırırken en etkili gol silahı Mustafa’yı hiç boş bırakmadı. İstediği desteği bulamayan Mustafa'nın sıkı markaja rağmen hırsı, takipçiliğiyle bulduğu gol ve Gedson’un son anlarda rakip fileleri havalandırması Galatasaray’a yetmedi.

GECENİN ADAMI BABACAR
Enerjik bir takımız

Gecenin adamı Alanyasporlu Babacar, "G.Saray büyük takım. Attıkları iki golle bize sıkıntı yaşatsalar da elemeyi bildik. Kupayı kazanmak istiyoruz. Biz iyi ve enerjik bir takımız. Elimizden geleni yapacağız ve bakalım sonuç nasıl olacak" dedi. Diğer golcü Salih Uçan ise, "Zor bir maçtı. G.Saray derbiyi kazanarak gelmişti. Sonuçta kazanan ve turu geçen biz olduk" dedi.

Galatasaray, kupa çeyrek finalinde evinde Alanyaspor'a elendi

FATİH TERİM: KÖTÜ GOLLER YEDİK
Artık lige sarılacağız

Maçın ardından Alanyaspor'u tebrik eden G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Açıkçası oynadıkları iyi oyunu devam ettirsinler diye rotasyon yapmadık ama yapmak lazımmış" derken, "42. dakikada Emre'nin ayağına basılma pozisyonu var. Burada VAR'a dahi gidilmiyor. Bize yapılacaksa onu da ver, ötekine de ver ama o pozisyona bakılması lazım. Artık lige sarılacağız. Üzgünüz. Maalesef kötü goller yedik" sözlerini kullandı. 

Arda'nın emsali yok
Terim "Herhalde ikinci yarıdaki oyun, Galatasaraylıların gönlüne su serpmiştir. Tabii o oyunu devam ettirmemiz gerekiyor. Bu kadar hata yapmamamız lazım" ifadelerini kullanırken, Arda Turan'a PFDK'dan gelen küfür cezası için de, "İçinde Fatih Terim adı geçtiyse herhalde az vermeyelim yakışmaz diye düşündüler. Emsali olmayan bir karar. Takım kaptanıma 2-5 arasında olan cezadan 2 olanı vermişler" şeklinde konuştu.

BELHANDA YİNE KAYIP
Kupayı almak istiyorduk

G.Saray'da dün de sahada etkisiz kalan Younes Belhanda maç sonrası, "İyi oynamaya çalıştık, onların topla oynamasını engellemeye çalıştık ama yapamadık. Türkiye Kupası'nı kazanmak istiyorduk ancak ne yazık ki olmadı" değerlendirmesinde bulundu.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...