Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ikinci etabını Cavendish kazandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ikinci etabını Cavendish kazandı

SPOR Haberleri  / AA

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ikinci günündeki Türk Hava Yolları Konya-Konya etabını, Belçika'nın Deceuninck-Quick-Step takımından Büyük Britanyalı Mark Cavendish birinci bitirdi.

Mevlana Meydanı'nda 25 takımdan 170 sporcunun katılımıyla başlayan 144,9 kilometrelik yarışı Cavendish, 3 saat 17 dakika 30 saniyelik derecesiyle ilk sırada tamamladı.

Etapta Belçika'nın Alpecin Fenix takımından Belçikalı Jasper Philipsen ikinci, İsrail'in Start-Up Nation takımından Alman Andre Greipel ise üçüncü sırayı elde etti.

Turkuaz mayo Cavendish'te

Genel klasmanda Belçika'nın Deceuninck-Quick-Step takımından Mark Cavendish liderliğe oturdu.

Günün kazananı olan Cavendish, genel klasmanda birinci olduğu için turkuaz mayoyu giymeye hak kazandı.

Genel klasmanda ABD'nin Rally Cycling takımından Hollandalı Arvid De Kleijn ikinci, Belçika'nın Alpecin-Fenix takımından Belçikalı Jasper Philipsen ise üçüncü sırada yer alıyor.

Nötral turda kaza gerçek startı geciktirdi

Yarış öncesi yapılan nötral turda kaza meydana geldi.

Gerçek start öncesi gerçekleşen kazaya 4 sporcu karıştı. Sporcuların önemli bir problemi olmaması ve pelotona yetiştirilmesinin ardından gerçek start biraz gecikmeli olarak başladı.

Öte yandan, son 25 kilometreye girilirken bir kaza daha meydana geldi. Bu kazaya Rally, Sapura ve Delko takımından sporcular dahil oldu.

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ikinci etabını Cavendish kazandı

Sporcular ödüllerini aldı

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Türk Hava Yolları Konya-Konya 2. etabında dereceye giren sporcular ödüllerini aldı.

Sporculara ödüllerini Konya Valisi Vahdettin Özkan ile Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı takdim etti.

En iyi sprinterin aldığı yeşil mayoyu ikinci günün sonunda Mark Cavendish giydi. Cavendish yarın genel klasman birincisi olarak turkuaz mayoyu taşıyacağı için yeşil mayo 3. etapta Rally takımından Hollandalı Arved De Kleijn'ın üzerinde olacak.

İkinci etap sonunda en iyi tırmanışçının aldığı kırmızı mayoyu Salcano Sakarya Büyükşehir Belediyespor'dan Ukraynalı Vitaly Buts, Türkiye güzelliklerini temsil eden beyaz mayoyu ise Astana takımından Artyom Zakharov üzerlerine giymeye hak kazandılar.

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ikinci etabını Cavendish kazandı

Mark Cavendish: Uzun bir aradan sonra kazanmak çok güzel oldu

Yarış sonrası açıklamalarda bulunan Cavendish, bin 159 gün sonra yarış kazandığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Uzun bir aradan sonra kazanmak çok güzel oldu. Bu duygudan hiçbir zaman ayrılmayacağım. Alınacak çok dersler var. Zira bir sporcu düşünce bütün hesaplar bozuldu. Takım arkadaşlarımla bir plan yapamadık. Sadece 6 sporcu ile geldik. Fabio Jakobsen bizimle olamadı. Dolayısıyla daha temkinli davrandık. Önemli olan herkes kendini sonuna kadar etaba verdi."

Yarışın gidişatı hakkında da görüş belirten Büyük Britanyalı sporcu, "Shane Archbold beni çok uzun taşıdı. Alvaro Hodeg son kilometrede beni götürebilirdi. Son viraj dönülürken diğer rakiplerim beni kontrol altında tuttular. Jasper biraz önüme çıktı ama kazanmayı başardım. Quıck Step takımına çok teşekkür ederim. Takım direktörüm Patrick beni tekrar geriye dönmemi sağladı. Jasper ve Griepel'in önünde etap kazanmak kolay değil." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...