Milli güreşçi Taha Akgül, 8. kez Avrupa şampiyonu oldu

Düzenleyen:
Milli güreşçi Taha Akgül, 8. kez Avrupa şampiyonu oldu

SPOR Haberleri

Serbest stil 125 kiloda fırtına gibi esen Taha rakiplerini eze eze geldiği finalde Gençlik Olimpiyatları Şampiyonu Rus Kozyrev'i 9-2'yle minderden sildi

Göğsümüzü kabarttı
Dünya ve olimpiyat şampiyonu millî güreşçimiz Taha Akgül bir kere daha göğsümüzü kabarttı. Polonya'nın başşehri Varşova'da devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 125 kiloda fırtına gibi esen Taha, ilk turda üç defa dünya şampiyonu olan Gürcü Geno Petriashvili'yi üstün bir oyunla (6-1), çeyrek finalde Polonyalı Kamil Tomasz Kosciolek'i (6-1), yarı finalde de Belaruslu Dzianis Khramiankou'yu (4-0) yenerek finale yükseldi.

Erdoğan tebrik etti
Finalde Gençlik Olimpiyatları Şampiyonu Rus Sergei Kozyrev ile karşılaşan güreşçimiz, mücadelenin son bölümünde rakibinin agresif davranışları karşısında sakin kalmayı başardı ve karşılaşmayı 9-2 kazanarak kariyerine 8. Avrupa şampiyonluğunu ekledi. Bayrağımızla şampiyonluk turu atan Taha, maçın ardından başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu olmak üzere tebrik yağmuruna tutuldu.

Şampiyonluğunun ardından büyük sevinç yaşayan Taha, eliyle sekiz işareti yaparak zaferini taçlandırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la telefonda görüşen Taha, olimpiyat altını sözü verdi.

"Hedefimiz Tokyo'da da altın madalya olacak"

Sakatlığı nedeniyle operasyon geçirdiğini ve güreşe 1,5 yıl ara vermek zorunda kaldığını dile getiren milli güreşçi, "Sonrasında ilk müsabakam buradaydı. Yurt içinde hiçbir müsabakada güreşmedim, yurt dışında da ilk müsabakam Avrupa Şampiyonası'ndaydı. Çok ciddi rakiplerle, olimpiyatlarda bana rakip olabilecek sporcularla güreştim. Özellikle Gürcü rakibimi ilk turda yenmem bana çok ciddi moral oldu." diye konuştu.

Şampiyonada kapanışı da çok güzel yaptığını kaydeden Taha Akgül, "Rakiplerime karşı ezici bir üstünlükle galip gelerek 8. kez Avrupa şampiyonluğuna ulaştım. 1,5 yıl ara verip, hiç müsabakaya çıkmadan ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda boy gösterip altın madalyaya ulaşmak benim için çok önemliydi. Çünkü olimpiyatlara çok az bir süre kaldı. Çalışma süremiz az. İnşallah hedefim Tokyo'da ikinci kez altın madalya olacak. Bunun için var gücümle çalışacağım." değerlendirmesinde bulundu.

Durumunun iyi olduğunu, daha da iyiye gittiğini, aynı şekilde hazırlanırsa Tokyo Olimpiyatları'nda da altın madalya alabileceğini ifade eden şampiyon güreşçi, sözlerini şöyle tamamladı:

"Özellikle Cumhurbaşkanımızın araması beni çok mutlu etti. Sayın bakanımız, belediye başkanımız, sağ olsunlar hepsi tek tek aradı. Hepsine teşekkür ediyorum. Destekleyen herkese selam gönderiyorum. Desteklemeye, dua etmeye devam etsinler. Hedefimiz Tokyo'da da altın madalya olacak."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...