İspanya'da tribünler seyirciyle buluşuyor

Düzenleyen: / Kaynak: NTV / AA
İspanya'da tribünler seyirciyle buluşuyor

SPOR Haberleri  / NTV / AA

İspanya'da hükümet, Covid-19 vaka sayılarının düşük olduğu bölgelerde futbol ve basketbol maçlarına seyirci alınmasını kararlaştırdı.

Kültür ve Spor Bakan Jose Manuel Rodriguez Uribes ile Sağlık Bakanı Carolina Darias, 1. ve 2. futbol liglerinde sezonun son iki haftasında ve play-off maçlarında, basketbolda ise 1. ligin kalan maçlarının seyircili oynanacağını açıkladı.

5 BİN KİŞİ ALINACAK
Uribes, vaka sayısının düşük olduğu bölgelerdeki futbol stadyumlarına en fazla 5 bin kişinin alınacağını, FFP2 tip maske takma zorunluluğu getirileceğini, ateşleri ölçülerek içeri girecek seyircilerin sadece su içmelerine izin verileceğini söyledi.

Her 100 bin kişide tespit edilen Covid-19 vaka sayısının 80'in altında olduğu bölgeleri kapsayan uygulamadan mevcut durumda, ülkedeki 17 özerk yönetimden sadece 7'si (Valensiya, Balear Adaları, Galisya, Murcia, Extremadura, Asturias ve Kanarya Adaları) yararlanacak.

MADRİD, KATALONYA, BASK'DA SEYİRCİSİZ
Salgının en yoğun görüldüğü Madrid, Katalonya, Bask gibi özerk bölgelerde maçlar seyircisiz oynanmaya devam edecek.

İspanya La Liga'nın 37. haftasında oynanacak Valencia-Eibar ve Villarreal-Sevilla ile ligin son haftasındaki Elche-Athletic Bilbao, Levante-Cadiz ve Celta Vigo-Real Betis maçları seyircili oynanabilecek.

MART 2020'DEN BERİ SEYİRCİSİZ
Ülkede Mart 2020'den bu yana futbol ve basketbol müsabakaları seyircisiz oynanıyordu.

Son iki haftadır vaka sayılarında düşüşün olduğu İspanya'da mevcut durumda her 100 bin kişide tespit edilen Covid-19 vaka sayısı 173'e gerilemiş durumda bulunuyor.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: NTV / AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...