Altın Kemer Paşa Yağlı Güreşleri'nde baş pehlivan belli oldu

/ Kaynak: AA
Altın Kemer Paşa Yağlı Güreşleri'nde baş pehlivan belli oldu

SPOR Haberleri  / AA

İzmit Belediyesi'nce düzenlenen Altın Kemer Paşa Yağlı Güreşleri'nde Antalya bölgesinden İsmail Balaban başpehlivan oldu.

İzmit Doğu Kışla'da çeşitli kategorilerde düzenlenen güreşlere, Türkiye'nin farklı illerinden 42 başpehlivan ve 400 güreşçi katıldı. İki ton yağın kullanıldığı ve 52 hakemin görev yaptığı güreşlerde finalde rakibi Kocaeli'den Ali Rıza Kaya'yı yenen Antalya Konyaaltı Belediyesi sporcusu İsmail Balaban, başpehlivanlık unvanını elde etti. Güreşlerde üçüncülüğü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sporcusu Sezgin Yüksel ve Antalya Belek Belediyesi'nden Hasan Cengiz paylaştı. Başpehlivan İsmail Balaban'a altın kemerini, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan taktı. Dereceye giren diğer güreşçilere madalya ve kupalarını İzmit Kaymakamı Osman Kaymak verdi. Tören sonrası konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan,
müsabakalara katılımın fazla olmasından duyduğu memniyeti dile getirerek, bu tür etkinliklerle ata sporu yağlı güreşi toplumun her kesimine sevdirip, yaygınlaştırmayı amaçladıklarını söyledi. Doğan, ilkini düzenledikleri Altın Kemer Paşa Yağlı Güreşleri'ni geleneksel hale getireceklerini, tarihi Kırkpınar heyecanını İzmitli güreş severlere de yaşatacaklarını sözlerine ekledi.


SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...