Büyük gurur! Ayşe Begüm Onbaşı, dünya şampiyonu oldu

Düzenleyen:
Büyük gurur! Ayşe Begüm Onbaşı, dünya şampiyonu oldu

SPOR Haberleri

11 yaşından bu yana başarısı ve aldığı madalyalarla ülkeyi gururlandıran Milli sporcu Ayşe Begüm Onbaşı, Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanmayı başardı.

Milli sporcular, Türkiye'nin gurur olmaya devam ediyor. Son zamanlarda; başarısıyla, aldığı madalyalarla adından söz ettiren Ayşe Begüm Onbaşı, bir kez daha ülkenin göğsünü kabarttı. Türkiye Cimnastik Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, 19 yaşındaki Red Bull sporcusu Ayşe Begüm Onbaşı, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda bireysel kadınlar finalinde 21.850 puanla altın madalya kazandı.

Öte yandan, trio finalinde Emir Erışık ve Erkut Ergin ile birlikte yarışan Ayşe Begüm Onbaşı, 20.983 puanla sekizinci oldu.

Büyük gurur! Ayşe Begüm Onbaşı, dünya şampiyonu oldu

HEYECANINI PAYLAŞTI
Şampiyonluk sonrası açıklamalarda bulunan genç yıldız, "Altın madalyayı aldık. Çok mutlu ve gururluyuz. Azerbaycanlı kardeşlerimizin destekleri bizi ayrıca motive etti. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

BAKAN KASAPOĞLU'NDAN AYŞE BEGÜM'E TEBRİK MESAJI
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Ayşe Begüm Onbaşı için Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından tebrik mesajı yayımlandı.

Bakan Kasapoğlu'nun yayınladığı tebrik mesajında şu ifadelere yer aldı:

"Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda 21.850 puanla altın madalya kazanan Ayşe Begüm Onbaşı'yı yürekten kutluyorum. Dünya şampiyonu olarak bizleri gururlandıran Ayşe Begüm Onbaşı'nın başarısında başta ailesi olmak üzere emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda ay-yıldızlı bayrağımızı dalgalandıran ve İstiklal Marşı'mızı dinleten milli sporcumuza başarılarının devamını diliyorum."

ERDOĞAN'DAN DÜNYA ŞAMPİYONU ONBAŞI'YA TEBRİK TELEFONU 

Dünya şampiyonu olarak tarihi bir başarı elde eden Ayşe Begüm Onbaşı ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milli sporcuyu kutladı.

AYŞE BEGÜM ONBAŞI KİMDİR

Ayşe Begüm Onbaşı, 9 Aralık 2001 doğumlu Türk aerobik cimnastikçidir. 11 yaşından bu yana milli formayı taşıyan Onbaşı, Red Bull atletidir. Alanında oldukça başarılı bir sporcu olan Ayşe Begüm, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında altın madalya kazanmıştır. Güney Kore'de Haziran 2016'da düzenlenen 14. Dünya Aerobik Jimnastik Şampiyonası'nda 15-17 yaş kategorisinde altın madalya kazanarak ülkeyi gururlandırmıştır.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...