Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Antalya'da sessiz prova

Düzenleyen:
Antalya'da sessiz prova

SPOR Haberleri

EURO 2020 yaklaşırken oynadığımız ikinci hazırlık maçında futbolumuz vasat, pozisyon sayımız azdı. İtalya maçının taktik varyasyonlarını deneyen Şenol Güneş'in talebeleri ne yedi, ne attı

UĞUR AKTAN

Euro 2020 hazırlıklarını sürdüren Türkiye, oynadığı ikinci hazırlık karşılaşmasında Gine ile golsüz berabere kaldı. Antalya Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Avrupa Şampiyonası’nın açılışında karşılaşacağımız İtalya sınavının provasını yapan ay yıldızlılar önemli gol fırsatlarının olduğu 90 dakikada öne geçmesini sağlayacak vuruşu yapamayınca karşılaşma berabere sona erdi. 

GİNE DE KAÇIRDI
Bir dönem Galatasaray forması giyen Didier Six'in yönettiği Gine, maça hızlı başlayan taraf olurken, 11. dakikada Jose Kante, savunmanın arkasına sarktı, ancak vuruşu çerçeveyi bulmadı. 49'da bir kere daha gol fırsatı yakalayan Gine, Barry ile net bir fırsat yakalasa da Mert, ayaklarıyla golü önledi. 

BASKI SONUÇ VERMEDİ
Karşılaşmanın 66. dakikasında Cengiz Ünder'in topu sağ kanattan merkeze doğru sürdüğü pozisyonda Kenan Karaman bir anda gol şansı yakalasa da gurbetçi oyuncunun şutu auta gitti. Orkun’un kullandığı frikikte Gineli oyuncunun ters kafa vuruşunda top üst direğe çarpınca öne geçme şansı da elimizden kaçtı. Son dakikalardaki baskı da sonuç vermeyince karşılaşma 0-0 golsüz sona erdi.

HIZLICA 90 DAKİKA!
HATA: Heyecansız oyunuyla dikkati çeken Enes Ünal gol yollarında bir hayli etkisiz kaldı.
ALKIŞ: Tecrübeli kalecimiz Mert Günok, Gine'nin kaleyi bulan üç şutunda gole izin vermedi. 
HAKEM: Azerbaycanlı hakem Aliyar Aghayev için kolay maçtı. Skora etki eden bir hatası olmadı.

ŞENOL GÜNEŞ: İTALYA MAÇI FARKLI OLUR
A Millî Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Gine maçı sonrası, "İtalya farklı bir maç olacak" derken, "Ancak önde baskıyı daha iyi yapmamız lazımdı. Topu yavaş çeviriyoruz. Duran toplarda eksikler var. Bunda değişik kadroların da etkisi var" sözlerini kullandı. Millî çalıştırıcı, "Daha iyi oyunla sonuç almalıydık. İstenilen seviyede değiliz. Kadroya almadığımız oyuncular da var ve onları hazırlamalıyız. Sonra yüksek tempoya çıkarız" derken kadrodan ayrılacak dört oyuncuyu yarın akşam açıklayacağını ekledi.

Antalya'da sessiz prova

"HEYECANIMI YENİYORUM"
Şenol Hoca sol bekte yine Rıdvan Yılmaz'a şans verirken genç oyuncu, ''Biraz heyecan var tabii. İkinci maçtan sonra heyecanımı biraz daha yendim. Şimdi önümüzde Avrupa Şampiyonası var. İnşallah bu maçtan sonra daha iyi olacağız'' açıklaması yaptı.

 

 

KENAN KARAMAN: BASKI YAPAMADIK
A Millî Takım'da Kenan Karaman, "İlk yarıda istediklerimizi yapamadık. Hoca'nın istediği önde baskıyı gerçekleştireme-dik. İkinci yarı daha iyiydik" derken, "Şanslar bulduk ama kullanamadık. Ancak ikinci yarı iyiydik. Şimdi bir hazırlık maçı daha kaldı, ondan sonra İtalya" sözlerini kullandı. 

MERT GÜNOK: İDMANLAR AĞIR GEÇİYOR
Kalecimiz Mert Günok, "Maçta biraz zorlandık. Özellikle fiziki açıdan" derken, "Oyuna hükmetmek isterdik. Kamp boyunca zorlu idmanlar yapıyoruz. EURO 2020'ye az süre kaldı, son idmanlar ağır. Takım değişerek oynuyor, yorgunluk var. Ancak herkes elinden geleni yaptı" şeklinde konuştu.

UEFA'DAN İZİN ALINDI
500 davetli izledi

A Millî Takım'ın, Gine'yi konuk ettiği maçı Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir de takip etti. Öte yandan tribünlerde 500'e yakın davetli yer alırken UEFA'dan alınan izinle kendilerine Türk bayrağı da verildi.

BURAK, YUSUF VE ZEKİ
Bizimkiler tribünde 

A Millî Takım çalıştırıcısı Şenol Güneş, Lille kahramanları Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik'i Azerbaycan maçında olduğu gibi dünkü Gine karşılaşmasında da kadroya almadı. Maçları geç biten üç futbolcu dinlendirilirken karşılaşmayı tribünden izledi.

GİNE ÇALIŞTIRICISI SIX:
İyi bir skor aldık

Gine çalıştırıcısı Didier Six, "Taktik ağırlıklı bir maç oynadık. Türkiye’ye karşı ilk millî maçımızdı ve bunun bizde ayrı bir yeri olacak. İyi bir skor aldık" dedi. Bir zamanlar G.Saray'da oynan Six toplantısını Türkçe, 'Teşekkür ederim ve iyi akşamlar' diyerek tamamladı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...