Anadolu Efes şampiyon

Anadolu Efes şampiyon

SPOR Haberleri

THY Euroleague kupasını kaldıran Ergin Ataman'ın takımı Basketbol Süper Ligi'nde de zorlanmadı. Lacivert beyazlılar 15. şampiyonluğunu güle oynaya kazandı.

Basketbol Süper Ligi play-off finalinin üçüncü maçında Fenerbahçe Beko'yu deplasmanda 27 sayı farkla 93-66 yenen Anadolu Efes, seriyi güle oynaya 3-0 kazanarak 2020-2021 sezonunun şampiyonu oldu. Lacivert-beyazlı takım, Süper Lig'de üst üste iki, toplamda ise 15. şampiyonluğunu elde etti. F.Bahçe De Colo'nun etkili olduğu ilk çeyreği 25-21 önde geçti. Buğrahan Tuncer ve Singleton'la ipleri eline alan Efes soyunma odasına 44-32 önde girdi.

Fark açılıyor
3. çeyrekte rakip potadan kolay kolay boş dönmeyen Ergin Ataman'ın takımı, F.Bahçe'nin savunma zaaflarını da iyi değerlendirerek farkı açtı ve son periyoda 30 sayı önde girdi: 72-42. Sarı lacivertliler 10-0'lık seriyle umutlansa da, Beaubois ve Buğrahan Tuncer'in basketleriyle yeniden farkı açan Anadolu Efes, maçı 93-66 kazanarak şampiyonluğa uzandı. Beaubois, 30 sayı ve 4 asistlik performansıyla galibiyette büyük pay sahibi oldu.

Türkiye'nin gururu
∂ Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman maçın ardından, "Fenerbahçe gibi bir takımı 3-0'la geçtik" derken, "Müthiş bir sezon geçirdik. Oyuncularım Türkiye'nin gururu oldu. Sezonu iki kupayla bitirdik. İnşallah önümüzdeki sezon aynı takım ve aynı hedeflerle devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...