Şampiyonluk umudu Avcı

Şampiyonluk umudu Avcı

SPOR Haberleri

Avcı’nın son beş sezonda görev yaptığı takımlarda elde ettiği puan ortalaması, bordo mavilileri yeni sezon öncesi ümitlendiriyor

Gökmen Şahin

Geçtiğimiz sezona kâbus gibi bir başlangıç yapmasının ardından göreve getirdiği Abdullah Avcı ile birlikte önemli bir çıkışa imza atarak ilk dört takım arasında yer alan Trabzonspor, bu sezon şampiyonluğa oynayacak kadronun temellerini atarken, Avrupa arenasında da boy gösterecek. Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Avrupa’da mücadele edecek olan bordo mavililer kadro planlamasını da bu doğrultuda yapıyor. Avcı’nın son beş sezondaki puan ortalaması ise Karadeniz ekibini şampiyonluk için umutlandırıyor.

Dikkat çeken veriler
Abdullah Avcı, geçtiğimiz sezon Karadeniz ekibiyle çıktığı 32 maçta 2,03 puan ortalaması elde etti. 18 maça çıktığı Beşiktaş ile 1,67, 2018-2019 sezonunda Başakşehir ile 1,97 ile ligi ikinci sırada tamamlayan Avcı, 2017-2018 sezonunda 2,12 ile üçüncü, 2016-2017 sezonunda ise 2,15 puan ortalaması ile ligi ikinci sırada bitirdi. Son şampiyon Beşiktaş, Sergen Yalçın ile 2,08 maç başı puan ortalaması yakalarken Avcı’nın ipi göğüslemeden yakaladığı istatistikler bu sezonun mutlu sonla bitebileceğini ortaya koydu.

TEMPO ARTACAK
İstanbul'da ilk idman

Trabzonspor dün İstanbul'a geldi ve TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde ilk idmanını yaptı. Abdullah Avcı oyuncularına koordinasyon, denge, pas çalışmaları yaptırdı. Trabzon'da tempo yükselecek.   


 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...