İtalya destan yazdı

İtalya destan yazdı

SPOR Haberleri

İngilizler henüz 2. dakikada Luke Shaw'la öne geçti. İkinci yarıda top göstermeyen İtalyanlar, Bonucci ile eşitliği yakaladı. Heyecan penaltılara taşındı ve son gülen İtalya olunca kupa futbolun beşiğinden Çizme'ye taşındı

EURO 2020'nin şampiyonu, yaşanan heyecan kasırgası sonrasında İtalya oldu...  Tıka basa dolu ünlü Wembley Stadı'nda seyircisinin müthiş desteğini arkasına alan İngiltere henüz 2. dakikada Luke Shaw'un attığı golle 1-0 öne geçti. Golden sonra İtalyanlar eşitlik için beklenen baskıyı kuramadı. Gök Mavililer önceki maçlara göre oldukça tutuk bir oyun sergiledi ilk 45 dakikada. İki takımın da devrede birer şutu kaleyi buldu. Roberto Mancini'nin öğrencileri ikinci yarıda çok daha hırslıydı ve geri dönüş için rakip yarı alana yerleşti.

Bonucci eşitledi
İtalya eşitliğe ilk önce 62'de Chiesa'nın vuruşuyla çok yaklaştı ama Pickford müthiş uzanarak golü önledi. Beş dakika sonra kornerden gelen topta Pickford'un çabasına rağmen Bonucci'nin vuruşuyla finalde skor eşitlendi. İtalya beraberliği yakaladıktan sonra oyunun hakimiyetini tamamen eline geçirdi. Uzatmalarda bu üstünlük İngiltere'ye geçti ama skor değişmedi. Penaltı vuruşlarında yaşanan heyecan fırtınasında kazanan İtalya olunca futboluğun beşiğindeki kupayı ev sahibi İngiltere'nin elinden almış oldu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...