Başpehlivan Ali Gürbüz

Başpehlivan Ali Gürbüz

SPOR Haberleri

Bu yıl 660’ncısı gerçekleştirilen Tarihî Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Başpehlivan Ali Gürbüz oldu. Edirne Sarayiçi Er Meydanında yarı finalde Orhan Okulu’yu mağlup eden Ali Gürbüz ile Faruk Akkoyun’u yenen İsmail Koç finalde karşı karşıya geldi. Heyecan dolu karşılaşmada rakibine kemane ve bastırmayla üstünlük sağlayan Ali Gürbüz başpehlivan oldu.

Kırkpınar’da toplamda dördüncü defa başpehlivanlık kazanan Ali Gürbüz üst üste ise ikinci zaferini elde etti. Tarihî Kırkpınar Yağlı Güreşleri geçen sene pandemi sebebiyle yapılamamıştı. 2019 ve 2021’de şampiyon olan Ali Gürbüz, önümüzdeki sene de kazanırsa Altın Kemer’in daimi sahibi olacak. Büyük sevinç yaşayan Ali Gürbüz, omuzlar üstünde zafer turu attı.

1 MİLYON 22 BİN LİRA
Selim ağalığı bırakmadı

Tarihî Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde gelecek yılın güreş ağalığı ihalesini, mevcut ağa Seyfettin Selim 1 milyon 22 bin lira bedelle kazandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...