Kazakistan'dan altın madalya kazanan her sporcuya 250 bin dolar ödül

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kazakistan'dan altın madalya kazanan her sporcuya 250 bin dolar ödül

SPOR Haberleri  / AA

Kazakistan, Tokyo Olimpiyatları'na kısa bir süre kala olimpiyatlarda altın madalya kazanan her milli sporcuya 250 bin dolar ödül vereceklerini açıkladı.

Tokyo Olimpiyatları için geri sayım sürüyor. Koronavirüs gölgesinde gerçekleştirilecek olan 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'nın seyircisiz yapılması kararlaştırılmış, Japonya'nın başkenti Tokyo'da virüsün yayılmasını önlemek amaçlı 22 Ağustos'a dek sürecek OHAL ilan edilmişti.

KAZAKİSTAN'DAN 250 BİN DOLAR ÖDÜL KARARI

Olimpiyatlara kısa bir süre kala katılacak sporcular ve programlar belli oluyor. Son olarak Kazakistan Kültür ve Spor Bakanı Aktotu Raimkulova, Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan her milli sporcuya 250 bin dolar para ödülü vereceklerini bildirdi. Raimkulova, yaptığı basın toplantısında, Kazakistan’ı, Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunları’nda 27 branşta 96 sporcunun temsil edeceğini belirtti.

BUGÜNE DENK TOPLAM 71 MADALYA KAZANDI

Tokyo 2020’de madalya kazanan sporculara devletin vereceği ödül miktarını açıklayan Raimkulova, "Hükümet kararıyla olimpiyatlarda üstün başarı sergileyen sporcularımıza verilecek ödül miktarı onaylandı. Buna göre, altın madalya kazanan sporcuya 250 bin dolar ödül verilecek. Gümüş madalya sahibine 150 bin dolar, bronz madalyalı sporcuya da 75 bin dolar ödül teşviki sağlanacak." ifadelerini kullandı.

Kazakistan, bağımsızlığından bu yana 16’sı altın madalya olmak üzere, yaz olimpiyat oyunlarında toplam 71 madalya kazandı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...