Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

UEFA Süper Kupa Chelsea’nin

Düzenleyen:
UEFA Süper Kupa Chelsea’nin

SPOR Haberleri

​Şampiyonlar Ligi şampiyonu Chelsea, Avrupa Ligi şampiyonu Villarreal’i penaltı atışlarıyla 6-5 mağlup ederek 23 yıl sonra 2. kez UEFA Süper Kupa’yı müzesine götürdü.

Geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde zafere ulaşan İngiliz ekibi Chelsea ile UEFA Avrupa Ligi’ni kazanan İspanyol temsilcisi Villarreal, Süper Kupa mücadelesinde Kuzey İrlanda’nın başkenti Belfast’taki Windsor Park’ta karşı karşıya geldi.

Mücadeleye daha etkili başlayan Chelsea 27. dakikada 1-0 öne geçti. Kai Havertz’in asistinde Hakim Ziyech topu ağlara göndererek ilk yarının skorunu belirledi. İkinci yarıda Villarreal beraberlik için baskısını artırdı. 73. dakikada Gerard Moreno’nun golüyle İspanyol ekibi 1-1 eşitliği yakaladı. 90 dakika bu sonuçla sona ererken, uzatma dakikalarına geçildi.

23 YIL ARADAN SONRA 2. KEZ SÜPER KUPA ŞAMPİYONU

Bu bölümde de eşitlik bozulmayınca seri penaltı atışları şampiyonu belirledi. Chelsea, penaltılarda rakibine 6-5 üstünlük sağlayınca 23 yıl aradan sonra 2. kez Süper Kupa'nın sahibi oldu.
 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...