Önce Güiza, sonra Valencia! 12 yıl sonra tarihe geçti

Düzenleyen:
Önce Güiza, sonra Valencia! 12 yıl sonra tarihe geçti

SPOR Haberleri

Helsinki deplasmanından 5-2'lik galibiyetle ayrılan ve Avrupa Ligi'nde gruplara kalan Fenerbahçe'de Enner Valencia, sarı lacivertli forma ile Avrupa'da hat-trick yaparak adını kulüp tarihine altın harflerle yazdırdı.

Fenerbahçe, Avrupa Ligi Play-Off Turu ikinci maçında Helsinki'yi deplasmanda 5-2 mağlup ederek gruplara kalma başarısı gösterdi. Süper Lig'in ilk haftasındaki Adana Demirspor karşılaşması ve HJK Helsinki ile İstanbul'da oynanan ilk maçta sakatlıktan ötürü forma giyemeyen Enner Valencia, karşılaşmada attığı 3 golle başarının en önemli mimarlarından olurken, Ekvadorlu oyuncu bu performansıyla 12 yıl sonra bir ilke de imza attı.

AVRUPA'DA SON HAT-TRICK YAPAN İSİM GÜIZA'YDI

Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarında hat-trick yapan son futbolcusu Daniel Güiza'ydı. İspanyol forvet, 2009 yılında Honved karşısında 3 gol atmıştı. OPTA verilerine göre Enner Valencia, Helsinki karşısında hat-trick yaparak 12 yıl sonra bu başarıya imza atan ilk futbolcu oldu.

Önce Güiza, sonra Valencia! 12 yıl sonra tarihe geçti

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...