Kahır gecesi! Galibiyeti uzatmada kaybettik

Düzenleyen:
Kahır gecesi! Galibiyeti uzatmada kaybettik

SPOR Haberleri

Cengiz Ünder önce jeneriklik bir gol attı sonra da Yusuf Yazıcı'ya asist yaptı. Marusic farkı bire indirdi. Uzatmada Radunovic'in frikik golü gecemizi kararttı...

UĞUR AKTAN

EURO 2020 defterini büyük bir hayal kırıklığıyla noktalayan ve 2002’nin ardından ilk defa bir Dünya Kupası'na katılabilmek için gözünü Katar'da yapılacak organizasyona çeviren A Millî Futbol Takımımız, G Grubu'nda oynadığı dördüncü maçta Beşiktaş Park'ta Karadağ'ı konuk etti. İki farklı öne geçen ve maçın büyük bölümünü önde götüren Türkiye, 90+6'da gelen frikik golüne engel olamayınca gruptan çıkma yolunda kritik iki puan bıraktı.

EKSİKLER ETKİLEDİ

Premier Lig'de top koşturan Ozan Tufan, Çağlar Söyüncü ve Ozan Kabak’ın İngiltere'nin koronavirüs kısıtlamaları sebebiyle kadroda yer almadığı karşılaşmada Türkiye'nin en etkili ismi ise bir başka lejyoner oldu. Jorge Sampaoli yönetimindeki Marsilya'da sezona harika bir başlangıç yapan Cengiz Ünder bir gol ve bir asistle öne çıkan isim olurken, Şenol Güneş'in kalede formayı Altay Bayındır'a vermesi dikkat çeken bir detaydı.

CENGİZ PARLADI

Dokuzuncu dakikada sağdan taşıdığı topla ceza sahasına sokulan Cengiz'in vuruşu rakip savunmaya da çarparak Karadağ kalecisi Mijatovic'i mağlup etti: 1-0. Karşılaşmanın 31. dakikasında Cengiz'in pasını iyi değerlendiren Yusuf Yazıcı farkı ikiye çıkardı: 2-0. Lazio'da oynayan Marusic 40'ta Merih Demiral'ın pozisyon hatasını iyi değerlendirdi: 2-1. İkinci yarıda daha baskılı oynayan Karadağ, beraberliği 90+6'da Radunovic'in frikiğiyle buldu: 2-2.

 

Kahır gecesi! Galibiyeti uzatmada kaybettik

TARAFTAR YIKILDI

Covid-19 sebebiyle uzun süredir hem kulüp takımlarına hem de millî takıma hasret olan seyircilerin özlemi bitti. Ay yıldızlı ekibin Karadağ ile Dolmabahçe’de oynadığı mücadeleyi 17 bin dolayında taraftar izledi. İki golle büyük coşku yaşayan tribünler stattan yıkılmış ayrıldı.

ALTAY FRİKİKTE BARAJA DÖRT OYUNCU İSTEDİ, ÜÇ KİŞİ GELDİ

Son dakikadaki frikik golündeki gafletimiz pahalıya patladı. Kalecimiz Altay Bayındır vuruş öncesi takım arkadaşlarına baraja dört oyuncu istediğini söyledi. Fakat üç oyuncumuz geldi. Kaptan Burak, Enes Ünal'a gitmesini söylese de futbolcu boştaki rakip oyuncuyu tutmak için baraja yönelmedi. Radunovic dördüncü oyuncumuzun olması gereken boşluktan yaptığı vuruşla iki puanımıza kan doğradı. Şenol Güneş maçın ardından, "Gol olduktan sonra bunu konuşmak doğru değil. Üç kısa oyuncu geldi baraja. Aslında bizim barajlarımız 3-4-5 şeklinde bellidir. Bunu birine yüklememeliyiz" dedi.

ALTAY: GÜRÜLTÜ VARDI

Kalecimiz Altay Bayındır, "Böyle bir maçı kazanamadığımız için üzgünüz. Fakat hâlâ grup lideriyiz" derken, "Frikikte baraj konusunda bir anlaşmazlık oldu. Maç içinde her şey olabiliyor. Bazen seyirci sesinin gürültüsünden çok fazla diyalog kurulamıyor" açıklaması yaptı.

Kahır gecesi! Galibiyeti uzatmada kaybettik

ŞENOL GÜNEŞ: FUTBOL ŞANSSIZLIĞI

EURO 2020 sonrası hedef olan ve görevi bırakması istenen Şenol Güneş adına, Karadağ maçı da çok kritikti. Mutlak kazanmamız gerekiyordu. Ki bunun için de fırsatlar bulduk 2-0’ı yakaladık ama uzatmada vurulup eldeki avantajı kaybettik. Maç sonu Şenol Güneş’in söylemleri çok önemliydi ve kulaklar ondaydı. Bir hayli üzgün olan Şenol Hoca, Karadağ önünde futbol talihsizliği yaşadığımızı açıkladı ve şanssız olduğumuzu vurguladı. İşte Güneş’in sözlerinden öne çıkanlar:

"Oyunun ilk 5 dakikasında rakip önde bastı. Daha sonra oyun ve skor üstünlüğünü yakaladık. İlk yarısını farklı bitirmemiz gerekirken yediğimiz bir gol var. Rakibi ortak ettik. İkinci yarıda yine oyuna iyi başladık. Daha sonra düşüşler oldu. Sakatlıklardan dolayı bazı oyuncu değişiklikleri yapmak zorunda kaldık. Okay'ın da bir sakatlığı oldu. Ortada daha fazla pas yapalım diye Yusuf-Orkun değişikliği yaptık. Son anda atılan uzun topta kazanılan bir duran top  ve yediğimiz talihsiz gol.”

KENAN KARAMAN: DAHA AKILLI OLMALIYDIK

Sakatlanıp çıkan millî oyuncumuz Kenan Karaman, 2-2’lik Karadağ maçı sonrası konuştu: Bence çok daha ileride daha fazla baskı yapabilirdik. 2-0’dan sonra geriye çekildik. Böyle maçlarda çok daha akıllı olmamız lazım. Hele hele özellikle de uzatma dakikalarında. O kadar da kötü oynadığımızı düşünmüyorum. Önümüze bakmalıyız.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...