Kahramanlar şampiyon

Kahramanlar şampiyon

SPOR Haberleri

Ay yıldızlı ekibimiz final maçında İspanya'yı, Ömer Güleryüz (3), Kemal Güleş (2) ve Rahmi Özcan'ın golleriyle sahadan sildi, üst üste ikinci defa kupaya uzandı

Ampute Futbol Millî Takımı, 'gaziler günü'ne rast gelen Avrupa Şampiyonası final maçında İspanya'yı 6-0 gibi ezici bir skorla yenerek üst üste ikinci defa şampiyonluğuna uzandı. Polonya'nın Krakow şehrindeki final maçına fırtına gibi giren millîler 6. dakikadaki kontraatakta Ömer Güleryüz'ün golüyle öne geçti. Aynı oyuncumuzla 10. dakikada farkı 2'ye çıkaran ay-yıldızlı ekip, 21'de Kemal Güleş ve üç dakika sonrasında Rahmi Özcan'ın şık vuruşuyla devreyi 4-0 önde tamamladı.

Sizleri bekliyoruz
İkinci yarıya da golle başlayan millîler, Ömer Güleryüz'ün 26'da "hat-trick" yapmasıyla farkı 5'e yükseltti: 5-0. Kemal Güleş 42. dakikada maçın skorunu belirledi ve Türkiye, İspanya'yı 6-0 yenerek adını zirveye yazdırdı. Oyuncularımız maçın ardından büyük coşku yaşarken, Ampute Millî Futbol Takımı Teknik Direktörü Osman Çakmak, Türkiye'ye, "Bir Falcao, bir Van Persie'ye binler akıyorsa, yarın (bugün) 14.00'te havalimanındayız. Sizleri bekliyoruz" mesajını yolladı.

ERDOĞAN KUTLADI
Gurur duyuyoruz

∂ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Şampiyonu olan Ampute Millî Futbol Takımı'nı sosyal medya hesabından tebrik ederken, "Türkiye sizinle gurur duyuyor çocuklar" ifadelerini kullandı.Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da takımımızı tebrik etti.


Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...