Lando Norris, ilk kez pole pozisyonunda!

Düzenleyen:
Lando Norris, ilk kez pole pozisyonunda!

SPOR Haberleri

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda Soçi Pist'inde düzenlenen sezonun 15. yarışı olan Rusya Grand Prix'sinde McLaren takımı pilotu Lando Norris sıralama turlarının en hızlısı olarak pole pozisyonunda başlamaya hak kazandı. Bu sonuç Norris'in kariyerinin ilk pole pozisyon başlangıcı olacak. Norris'i 2. sırada Ferrari pilotu Carlos Sainz ve 3. sırada Williams pilotu George Russel takip etti.

Formula 1 heyecanı sezonun 15. yarışı ile Rusya'da devam ediyor. Krasnodar şehrinde bulunan 5,8 kilometrelik Soçi Pisti'nde düzenlenen Grand Prix'nin bugün düzenlenecek olan son antrenman türü yoğun yağış sebebi ile iptal edildi. Sadece sıralama turlarının yapıldığı günde sürpriz sonuçlar ortaya çıktı. 2 hafta önce İtalya Grand Prix'sini 1 ve 2. sırada bitiren McLaren, Rusya'da da Lando Norris ile pole pozisyonunda başlamaya hak kazandı. Kariyerinde ilk kez pole pozisyonda başlayacak olan Norris'in takım arkadaşı Daniel Ricciardio ise yarışa 5. sıradan başlayacak.

NORRİS'İN İLK POLE POZİSYONU

Büyük Britanyalı McLaren pilotu Norris, 1 dakika 41.993 saniyelik derecesiyle ilk cebin sahibi oldu. 21 yaşındaki pilot, kariyerinde ilk kez pole pozisyonuna ulaştı.

Lando Norris, ilk kez pole pozisyonunda!
Norris kariyerinin ilk pole pozisyonu ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.

Norris'in 0.517 saniye arkasındaki İspanyol Carlos Sainz (Ferrari) ikinciliği, pisti liderden 0.990 saniye yavaş turlayan Büyük Britanyalı George Russell (Williams) ise üçüncülüğü elde etti.

HAMİLTON İLK 3'E GİREMEDİ, VERSTAPPEN 20. BAŞLAYACAK

Pit girişinde aracı kayarak duvara çarpan Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton ise yarışa dördüncü sıradan başlayacak. Bu sezon Hamilton ile pilotlar klasmanında şampiyonluk mücadelesi veren Red Bull-Honda'nın Hollandalı pilotu Max Verstappen ise güç ünitesini değiştirme limitini aştığı için yarınki yarışa son sıradan başlama cezası almıştı.

Rusya Grand Prix'si, 53 tur üzerinden yarın TSİ 15.00'te başlayacak.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...