Ne gelir elden!

Ne gelir elden!

SPOR Haberleri

Batshuayi'nin bir şutunun direkten döndüğü maçta Ajax, Berghuis'le öne geçti, Haller skoru perçinledi. Maçın hakemi Bastien 61'de Kenan Karaman'ın nizami golünü faul gerekçesiyle iptal etti

MURAD TAMER

Şampiyonlar Ligi'nde eşine ender rastlanacak sakatlık kriziyle maça çıkan Beşiktaş zoru başaramadı. Siyah beyazlılar kendi U-19 takımıyla yapacağı idman maçında bile tercih etmeyeceği ilk 11'le Ajax gibi gol makinesi bir takım karşısında elinden geleni yaptı. Aslında 10. dakikadaki Batshuayi'nin şutu direkte patlamasa maçın hikâyesi bambaşka olabilirdi.

Tek kale oyun
O gol kaçınca Kartal'ın gardı 17. dakikada düştü. Golden sonra maçın kameramanı yönünü hiç değiştirmedi âdeta. Beşiktaş ceza sahası ve çevresinde geçti mücadele. Tam 12 eksikle sahaya çıkan Beşiktaş'ta daha önce yan yana oynamamış oyunculardan fazlasını beklemek zordu zaten. Sıkıntılar yetmiyormuş gibi Ajax'ın kalecisiyle beraber Salih Uçan'ın da sahada varlığı anlaşılamadı.

Gol güme gitti
Sergen Yalçın'ın elinde hamle anlamında fazla seçenek de yoktu. İkinci yarıda Kenan Karaman'ın güzelim golü saçmalık derecesinde bir kararla iptal edilmese maçın dengesi değişebilirdi. Son bölümde sakatlara Umut Meraş da eklenince stoper bölgesinde 18'lik Serdar ve Berkay başarıyla mücadele etti. Beşiktaş onca sıkıntı ve eksiğe rağmen sergilediği mücadeleyle takdir topladı.

Mecburi rekor
Görülmemiş bir şekilde sakatlık krizi yaşayan Beşiktaş dün Şampiyonlar Ligi tarihindeki en düşük yaş ortalamasına sahip ilk on biriyle Ajax karşısına çıktı. Siyah beyazlıların dünkü maçta yaş ortalaması mecburiyetten 25 yaş 105 gündü. On birde gençlerden kaleci Ersin, Rıdvan Yılmaz ve Serdar Saatçi ile Can Bozdoğan forma giyerken ikinci yarıda oyuna Berkay dahil oldu. Normalde orta saha oynayan futbolcu Serdar Saatçi ile birlikte stoperde görev yaptı. İki 18'lik genç Kartal, Ajax akınlarında başarılı müdahaleler yaptı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...